solyanreklam
sagreklam

Mersin’de Cadde ve Parklar Çiçek Açtı

Mersin’de Cadde ve Parklar Çiçek Açtı

Mersin’de Cadde ve Parklar Çiçek Açtı
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Mersin’deki yaam alanlarn daha estetik ve yeil bir görünüme kavuturan Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin’in dört bir tarafn çiçeklerle donatyor. Dikilen çiçekler büyüleyen görüntüsüyle Mersin’in çehresini deitiriyor.

Büyükehir Belediyesi, kent genelinde yapt çiçek dikimi ile Mersin’de her mevsimi güzelletirmeye devam ediyor. Kentin dört bir yannda çiçek dikimine yaz-k devam eden Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl ekipleri, park, bahçe, kavak, meydan ve yol kenarlarn rengârenk çiçeklerle süslüyor.  

Her mevsime özel çiçeklendirme çalmalaryla Mersin’in yeiline yeil katan Büyükehir Belediyesi, yaz aylarnn gelmesiyle birlikte mevsime özel çiçek dikimleriyle adeta topra nak nak iliyor. Ekiplerin kent genelinde balatt çalmalar ile merkez ve ilçelerde kavaklar, refüjler, parklar, bahçeler ve mesire alanlar çeitli çiçeklerle donatlyor.

Mersin’de mevsimine uygun rengarenk çiçekler eksik olmazken, ana arterler, rekreasyon alanlar, parklar, refüjler ile yan bantlara, yaz aylarna uygun çiçeklerin dikimi devam ediyor. Mersin Büyükehir Belediyesi, rengârenk ve yemyeil bir Mersin için kent merkezi, ilçeler ve mahallelerde çiçek dikimi çalmalarn sürdürüyor.

Yaz çiçekleri Mersin’i renklendiriyor

Büyük bir titizlikle gerçekletirilen çalmalarda bu yaz mevsimi için dikilen Rovelya, Lucidum, Bodur Alev Çals, Boylu Alev Çals, Gold Taflan, Cuffea, Bahçe Külü, Bodur Zakkum, Lavanta, Biberiye, resine gibi çiçekler ile Limoni Servi, Spiral Limoni Servi, Üç Top Limoni Servi, Tek Tok Limoni Servi, Turunç, Aaç Ligustrum, srail Kauçuu, Oya Aac, Mavi Servi, Kara Servi, Aaç Hatmi, Akçaaaç, Jakaranda, Fstk Çam gibi aaçlar sadece ehri süslemekle kalmyor, ayn zamanda ehrin yeiline ton katyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi, yaz aylarnn gelmesiyle birlikte 1 milyon 23 bin 984 adet mevsimlik çiçei, 91 bin 969 adet çaly ve 1526 adet aac toprakla buluturdu. Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan dikimi gerçekleen yaz çiçekleri ile birlikte Mersin rengarenk bir hale büründü.

Bu yl yaz aylarnn balamas ile birlikte Mersin merkezde toplam dikilen mevsimlik çiçek says 744 bin 626, çal says 66 bin 318 ve aaç says 1132. lçelerde dikilen mevsimlik çiçek says 279 bin 358, çal says 25 bin 651 ve aaç says 394. Mersin merkezde ve ilçelerde toplam dikilen mevsimlik çiçek says ise 1 milyon 23 bin 984, toplam çal says 91 bin 969 ve toplam aaç says da 1526.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık