solyanreklam
sagreklam

Mersin Tarihini Dokunarak Öğrendiler

Mersin Tarihini Dokunarak Öğrendiler

Mersin Tarihini Dokunarak Öğrendiler
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Toroslar lçe Müftülüü görme engelli örencilere yönelik Tarsus gezisi düzenledi. Toroslar lçe Müftülüü tarafndan düzenlenen yaz dönemi Kuran kursu örencileri Büyükehir Belediyesi’nin destekleri ile Tarsus’un tarihi ve turistik mekânlarn gezme frsat buldurlar.

Yaz dönemi Kuran Kursu örencileri ve refakatçileri Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl’nn organizasyonu ile Tarsus’un tarihî ve turistik güzellikleriyle bulutu. Yaklak 40 kiilik bir örenci grubu velinin olduu gezide görme engelli özel bireyler Tarsus’un tüm güzelliklerini dokunarak kefettiler.

Dokunma duyular ile Nusrat’ incelediler

Sabah saatlerinde balayan gezinin ilk dura Nusrat Mayn Gemisi oldu. Örenciler Nusrat Mayn gemisini dokunma duyular ile incelediler. Dokunarak Nusrat’ inceleyen örenciler, Gemi’nin tarihimizdeki önemini Büyükehir Belediyesi’nde görevli rehberlerden dinlediler. lgi ile tarihi Nusrat gemisini inceleyen örenciler hem mutlu oldular hem de ardlar.

Gezinin ikinci dura olan Makam- Danyal Camii’nde ise örenciler Hz. Danyal Peygamber’in, hayat, Tarsus’a gelii, kayp mezarnn nasl bulunduu gibi konularda bilgi aldlar.  Danyal Peygamber’in kabrini ziyaret ederek dualar eden örencilerin sonraki adresi Ulu Cami oldu. Ulu Cami’nin tarihçesi, mimarisi ve bünyesinde barndrd makamlar hakkndaki bilgi alan örenciler ve velileri dolu dolu bir gün geçirdi.

Velileri ile birlikte Ulu Cami ziyaretinin ardndan elale turu gerçekletiren örenciler gönüllerince elendiler. Yaklak 40 kiilik ekibin gezisi Eshab- Kehf turu ile sona erdi. Eshab- Kehf’e ziyaret esnasnda ortamn mânevî iklimini ruhlarnda hisseden görme engelli örencilere Eshab- Kehf’in kimler olduu, tevhid inanc konusundaki üstün mücadeleleri örenmi oldu.

Toroslar lçe Müftülüü’ne bal kurs hocalar, örenciler ve refakatçileri, geziden son derece memnun kaldklarn belirterek, Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ve kendilerine bu güzel imkân sunan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini dile getirdiler.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık