solyanreklam
sagreklam

Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı

Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı

Karboğazı Zafer Şöleni Tüm Coşkusuyla Başladı
  • 07 Ağustos 2018, Salı 0:00

Çukurova’nn kurtuluunda dönüm noktas olan ve bir avuç Kuvayi Milliyeci’nin Franszlar bozguna uratt yer olarak tarihe geçen Karboaz’nda, 18. Geleneksel Çukurova Karboaz Zafer öleni büyük bir coku ile balad.

Çukurova’nn düman igalinden kurtuluunda büyük rol oynayan ve 44 Kuvayi Milliyeci’nin bir tabur Fransz askerini bozguna uratt yer olan Karboaz’nda binlerce vatanda ölen alann doldurdu.

Karboaz Zafer öleni’nin birinci gününde Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Ülkü Ocaklar Genel Bakan ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Klavuz, MHP Mersin Milletvekili MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Tarsus Jandarma Komutan Vekili Burak Demirta, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, MHP lçe Bakanlar ile çok sayda vatanda yerini ald.

Mersin Büyükehir Belediyesi Bando takmnn açl seremonisi ile balayan ölen, Kent orkestrasnn konseri ile devam etti. Mersin Büyükehir Belediyesi Tiyatro Ekibi ve Halk Oyunlar ekibi de Karboaz Zafer öleni’nde yerini alarak, gösterileri ile vatandalarn elenceli vakit geçirmelerini salad.  Çamalan Mengi ekibinin halay gösterileri ile coan kalabala Bakan Kocamaz da elik etti. Bakan Kocamaz, Çamalan Mengi ekibi ve vatandalarla birlikte halay çekti.

Akam gerçekleen konser sonras geleneksel sinsin oyununu vatandalarla birlikte oynayan Bakan Kocamaz, protokol üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik halay çekti.

“Çocuklarmzn bu bölgeye ve tarihimize sahip çkmalarn istiyoruz”

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin ev sahipliinde ve Tarsus Belediyesi ibirliinde düzenlenen Karboaz Zafer öleni’nde ksa bir demeç veren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 1994’te Tarsus Belediye Bakan olarak göreve baladklar andan itibaren kutlanmayan, binmeyen, unutulmaya yüz tutmu Karboaz zaferini yeniden canlandrmak istediklerini ifade etti. Geçmile gelecek arasnda köprü kurmak düüncesiyle öleni balattklarn ifade eden Bakan Kocamaz, “Gerçekten ilk günden bu yana vatandalarmz youn katlm gösterdi. Burada bizim temel amacmz gelecekte bu ülkeyi yönetecek yeni neslin bu olay özümsemesi, bu topraklarn piyangodan çkmadn, büyük mücadeleler sonucu elde edildiini anlamas. Bundan dolay bu sene konsepti biraz daha gelitirerek çocuklarmza yönelik projeleri hayata geçirdik. Görüldüü üzere Pony atlaryla çocuklarmz buluturuyoruz. Türk’ün hayatnda at çok önemli olduu için at sevgisini çocuklarmza alamak istiyoruz. Bununla beraber çocuklarmza yönelik oyun alanlar var. Çocuklarmzn bu bölgeye ve tarihimize sahip çkmalarn istiyoruz” dedi.

Yerel yönetimlerin görevinin kentin mali, müterek ihtiyaçlarn gidermenin yan sra birlik ve beraberlii pekitirecek etkinlikler düzenlemek olduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Gerçekten buna ihtiyacmz var. Zaten hemehrilerimiz bu iin bilincinde. Hepsinden önemlisi ailelerin çocuklarn da getirerek bu “Karboaz etkinlii neden yaplyor, geçmite ceddimiz burada nasl kahramanlk göstermi?” sorusunu özümsetmesi gerekiyor ve bunun çabas içerisindeyiz. Sizler araclyla bu etkinliin halkmza, ülkemize ve birlik ve beraberliimize katk salamasn, hayrlar getirmesini cenab Allah’tan niyaz ediyorum” eklinde konutu.

Gün boyu etkinlik, gün boyu elence

Sabahn erken saatlerinde, alana gelmeye balayan vatandalar dolu dolu bir ölen geçirdi. ölen alannda yer alan çocuk oyun alanlar, spor aktivite alanlar, geleneksel oyun alanlar ve gerçekletirilen konserler vatandalarn gün boyu güzel vakit geçirmesini salad.

Çocuk yata at sevgisini gelitirmek amacyla TJK tarafndan ‘Pony Club ehrinize Geliyor’ kapsamnda yola çkan ve Büyükehir’in destei ile Karboaz’nda yerini alan atlar miniklerden youn ilgi gördü. Pony’lerle tanan ve elenceli vakit geçiren çocuklar gün boyu atlarn yanndan ayrlmad.

Çocuklar için düünülen ve oluturulan çocuk oyun alanlar ve ime oyun parklar ise çocuklarn ve ailelerin en sk urad alanlardan biri oldu.

Büyükehir’in Hizmetleri ölen Alannda  

Büyükehir Belediyesi, Mersin genelinde yürüttüü projelerini Karboaz alanna tad. Mobil mutfak, gezici kütüphane, salk araçlar gibi hizmetler alanda yerini ald. Mobil mutfak tüm gün boyunca Karboaz’nda bulunan vatandalara ücretsiz yemek datm gerçekletirdi.

Mersin’in en ücra alanlarna giderek vatandalara hizmet veren Gezici Di, Gezici Göz ve Gezici Kalp Sal Tarama Araçlar bu kez de Karboaz’n ziyaret eden vatandalara ücretsiz olarak hizmet verdi. Gezici Kütüphane’de tüm gün boyunca alanda kitap okuyarak, huzurlu ve sakin vakit geçirmek isteyen vatandalara hizmet verirken, Büyükehir Belediyesi’nin üstü açk otobüsü alanda gezinti yapmak isteyen vatandalarn hizmetindeydi.

Alanda Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan kurulan stantta ise vatandalara içerisinde, Demokrasi Kahramanlar kitab, Mersin Büyükehir Belediyesi aylk gazetesi, apka, broür ve Mersin haritasnn olduu çantalar datld.

Belediye otobüsleri ölene katlmak isteyen vatandalarn hizmetindeydi

Karboaz öleni’ne katlmak isteyen ancak ulam imkân olmayan vatandalar da unutmayan Mersin Büyükehir Belediyesi, halk otobüsleri ile ücretsiz ulam salad. Tarsus’tan ve Mersin’den katlmak isteyen vatandalar Büyükehir’in otobüsleri ile alana tand. Mersin Merkez’de cumartesi günü saat 06.00 ile 15.00 arasnda, Pazar günü ise 06.00-11.00 arasnda olmak üzere Cumhuriyet Meydan, Forum AVM ve Mezitli Belediyesi önünden saat ba ücretsiz hareket eden servisler ölen alanna ulam salad.

Konserler vatandalar mest etti

Akam saatlerinde balayan konserlerde Kaya Kuzucu, Abdil Çemer, Ak Mahrumi, Ak Devai, Pozantl Ünsal gibi isimler vatandalara müzik dolu dakikalar yaatrken, Ali Knk ve Atilla Ylmaz seslendirdii arklarla vatandalara cokulu saatler yaatt.

Atilla Ylmaz Koçgöroluyam, Bozkurtlar Geliyorlar, Yürüyün, Çrpnrd Karadeniz gibi sevilen arklar vatandalarla birlikte seslendirdi. Atilla Ylmaz’n ardndan sahne alan Ali Knk ise Bildiin gibi deil, Nenni de Feridem, Hapiste yatarm, Kurtlar Sofras, Koca Reis gibi en sevilen arklarn Karboaz’n dolduran binlerce kii ile birlikte hep bir azdan söyledi.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık