solyanreklam
sagreklam

Karboğazı Şöleni Sona Erdi

Karboğazı Şöleni Sona Erdi

Karboğazı Şöleni Sona Erdi
  • 07 Ağustos 2018, Salı 0:00

Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu yl 18. kez kutlanan Karboaz Zafer öleni, elence ve müzik dolu geçen iki günün ardndan sona erdi.

Karboaz Zafer öleni’nin ikinci gününe Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Ülkü Ocaklar Genel Bakan ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Klavuz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, Tarsus Jandarma Komutan Vekili Burak Demirta, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, MHP lçe Bakanlar, MHP lçe kadn kollar bakanlar ve binlerce vatanda katld.

Karboaz Zafer öleni’nin ikinci günü protokol üyelerinin, mehteran takm ile gerçekletirdii kortej yürüyüü ile balad. Karboaz Kuvayi Milliye antna çiçek braklmas ile devam eden törende alan dolduran vatandalar mehteran takmnn konseri ile ölenin tadn çkard. Mehteran takmnn seslendirdii Genç Osman, Fetih Mar, Hücum Mar alanda buluna vatandalar cotururken, baz vatandalar ellerinde Türk Bayraklar ile mehteran takmna elik etti.

Konser sonras Mersin Mudat Cami imam Hasan Tekerlek Kuran- Kerim tilaveti gerçekletirerek, vatan için ahadet erbeti içen tüm ehitler ve gaziler için hep birlikte dua ettiler.

Dua sonras ise protokol üyeleri ve vatandalar atl akrobasi gösterilerinin gerçekletirilecei alana gençtiler. Türk tarihinde ve töresinde önemli bir yere sahip olan atlarla yaplan akrobasi gösterisi günün en heyecanl etkinlii oldu. At üstünde ciritçilerin gerçekletirdikleri gösterileri vatandalar nefeslerini tutarak izledi.

Mersinliler Karboaz’nda Elenceye Doyamadlar

Dolu dolu geçen ilk günün ardndan, vatandalar sabah saatlerinde alanda yeniden yerini ald. Günler öncesinde Karboaz’na gelerek çadrn kuran vatandalar da, öleni kutlamak için gelen vatandalarda Zafer öleni’nden mutlu ayrld.

Ecdada vefa örnei sergileyerek yllar öncesinde verilen mücadelenin sonucu olan zaferi kutlamaya gelen vatandalar hem doann tadn çkard hem de Mersin Büyükehir Belediyesi’nin düzenledii etkinlik sayesinde elenceli bir hafta sonu geçirdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık