solyanreklam
sagreklam

Depboylu'dan, Büyükşehir'in Engelliler Dairesine Ziyaret

Depboylu'dan, Büyükşehir'in Engelliler Dairesine Ziyaret

Depboylu'dan, Büyükşehir'in Engelliler Dairesine Ziyaret
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 0:00

MHP Kadn, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Deniz Depboylu, Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl’n ziyaret etti.

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesinde gerçekleen ziyarete MHP Kadn, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Mersin Milletvekili Baki imek ve MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli katld.

“Yapm olduumuz çalmalar Türkiye’deki belediyelere rehberlik ediyor”

MHP Genel Bakan Yardmcs Depboylu’nun ziyareti esnasnda, Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl’nn engelli bireylere yönelik yapm olduklar hizmetlerden söz eden ve detayl bilgiler veren Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakan Hasan Celal Ta, “Dairemiz Türkiye’deki belediyeler içerisinde daire statüsünde ilk kurulan daire bakanldr. Bizden sonra Gaziantep Büyükehir Belediyesi daire bakanl statüsünde kurdu. u anda Türkiye’de 2 taneyiz. Ancak bizim yapm olduumuz çalmalar Türkiye’deki belediyelere u anda rehberlik ediyor. Belediyelerin büyük bir çounluu gelip bizim yaptmz ilerle alakal bilgi ediniyor. Onlara, sahip olduumuz ve uyguladmz her eyi anlatyoruz. Çünkü hizmet ettiimiz camia takdir edersiniz ki engelli camias. Bakanmzn deyimiyle Allah’n bize emaneti. Bu insanlara yaplacak hizmetlerle alakal her kim ne yapabilirse, elimizdekilerin tamamn tüm belediyelerimiz ile kurum ve kurulularmzla paylayoruz” dedi.

Büyükehir’in Engelsiz Mesleki Eitim Merkezi hizmete giriyor

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n talimatyla Türkiye’de ilklere imza attklarn belirten Engelliler Dairesi Bakan Ta, “Birazdan Engelsiz Mesleki Eitim Merkezimizi ziyaret edeceiz. u anda tam kapasite hizmete girmi deil ama eitim öretim dönemine hazrlamaya çalyoruz.  Ksmet olursa Ekim aynda tam manasyla hizmete girmi olacak. u anda da atölyelerimizi kurmakla megulüz. Bu binamzda 13 tane atölyemiz olacak. Bunlardan u anda 5 tanesini düzenledik. Dier atölyelerimiz de inallah ksmet olursa Eylül ayna kadar düzenlenmi olacak ve Ekim ay itibariyle de hizmete girmi olacak” eklinde konutu.

Engellilere yeni bir müjde: ‘Engelsiz Yaam Kampüsü’

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Türkiye’deki ilk saylabilecek projelerinden birisi olan  Engelsiz Yaam Kampüsü’nden bahseden Engelliler Dairesi Bakan Ta, “u anda ihale aamasnda bulunan ve 30 dönüm arazi içerisinde yaklak olarak 6 bin 800 metre karelik kapal alan ve 4 üniteden oluacak olan Engelsiz Yaam Kampüsü Türkiye’deki ilk ve en büyük tesis olmu olacak. Kampüste 4 üniteden bir tanesinin içerisinde konferans salonlar, sinema salonu, bowling salonu, kütüphane, idari birimler olacak. kinci ünitemizde olimpik kapal yüzme havuzu ve fizyoterapi havuzlar yer alacak.  Orada engellilerimizin rehabilitasyonlaryla da alakal çalmalar gerçekleecek. Birçok engelli spor kulüplerinin de yarmalara hazrlanmasyla alakal çalmalar yürütülecek. Belki de Ampute Milli Takm’nn temelini atm olacaz orada. Bir dier binamzda da kapal spor salonu yer alacak. Buradaki spor kulüpleriyle beraber olarak, dardan gelen engelli spor kulüplerinin de ihtiyaçlarna cevap verir nitelikte olacak. Son ünitemizde otel olacak. Takdir edersiniz ki engellilerin en büyük sorunlarnda bir tanesi ulam, bir dieri de konaklama. Engelliler geldiklerinde maalesef konaklayacak yer bulamyorlar. Yani otellerimiz veya misafirhanelerimiz engellilerimizin kullanmna müsait deil. te o yapacamz otel ile engelli sporcularmzn kampa girdiklerinde konaklayacaklar bir birim olacak. Odalarmzn tamam kullanclara müsait bir ekilde düzenleniyor. Açk olan alanlarmzda da yine engellerimizin dinlenme alanlar, açk amfi tiyatro, iitme engellilerin sahalar gibi alanlar yer alacak” diye belirtti.

“Mersin’i engelsiz marka kent olarak Türkiye’nin gündeminde tutacaz”

Büyükehir Belediyesi tarafndan dünyada ilk defa gerçekletirilen Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali’nin bu yl ikincisini gerçekletireceklerini sözlerine ekleyen Ta, “Engelsiz Sanat Festivalimizin bu sene ksmet olursa ikincisini gerçekletireceiz. Bu yl organizasyonumuzu biraz daha geniletiyoruz. Geçtiimiz sene merkezle beraber 2 ilçemizde yapmtk ve 14 ülkeden sanatçlar katlmt. Bu yl ona 3 ilçe daha ekledik ve merkezle beraber toplam 5 ilçe oldu. Geçtiimiz sene Tarsus ve Anamur’da yapmtk, bu yl Tarsus’tan balyoruz, merkezle beraber e zamanl olmak üzere Erdemli, Silifke, Mut ve Anamur olmak üzere toplam 5 ilçemizde, 4 günde e zamanl etkinlikler gerçekletireceiz. Ülke saymz da 29’a çkt. Türkiye’de ve dünyada ilk olarak gerçekletirdiimiz bu faaliyet ile birlikte Mersin’i engelsiz marka kent olarak Türkiye’nin gündeminde tutacaz” ifadelerine yer verdi.

Ziyarette, Engelliler Dairesi Bakan Hasan Celal Ta, MHP Kadn, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Mersin Milletvekili Baki imek  ile MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli’ye zihinsel engelli bireylerin ebru sanatlar kursunda yapm olduklar  kaftanlardan  hediye etti. 

Görümenin ardndan, Ekim ay içerisinde tüm birimleri ile hizmete balayacak olan Mersin Büyükehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eitim Merkezi incelendi.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık