solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir’in ‘Askıda Ekmek’ Uygulaması Başladı

Büyükşehir’in ‘Askıda Ekmek’ Uygulaması Başladı

Büyükşehir’in ‘Askıda Ekmek’ Uygulaması Başladı
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, gündemdeki ekmek zamm sonrasnda ‘Askda Ekmek’ uygulamas balatt. Mersin genelinde hizmet veren Mer-Ek büfelerinin tamamnda ihtiyaç sahiplerinin faydalanmas amacyla ‘Askda Ekmek’ uygulamasna geçildi.

Sosyal belediyecilik anlay ile hayata geçirdii projelerle örnek büyükehir belediyesi olarak gösterilen Mersin Büyükehir Belediyesi, balatt Askda Ekmek Projesiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza att. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n talimatyla Mersin kent merkezinde hizmet veren 54 Mek-Ek büfesinde ‘Askda Ekmek’ uygulamas balatld.

Frnclar Federasyonu Bakan’nn ‘Ekmekte yüzde 15 zam karar aldk’ açklamas üzerine, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli’nin yapt Askda Ekmek çarsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’dan destek geldi.

Kutlugün: “Allah kimseyi bir lokma ekmee muhtaç etmesin”

4 merkez ilçedeki 54 farkl sat noktasnda uygulanmaya balanan ‘Askda Ekmek’ uygulamas hakknda basn mensuplarna konuan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Bakan Sayn Devlet Bahçeli ve Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’n talimatyla ekmeimizi paylayoruz adnda bir proje balatyoruz. Bizler zaten Mersin Büyükehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk kampanyalarna her daim sonuna kadar destek veriyoruz. Ancak bu kampanyann bizim için önemi sayn Genel Bakanmzn talimatyla düzenleniyor olmas. Bugün itibariyle Burhanettin Kocamaz her noktaya 10 toplamda 540 ekmek ile destek veriyor. Daha sonra ben yine 540 sayyla destek vereceim, sayn vekilimiz, daire bakanlklarmz da ayn ekilde destek verecekler ve askda ekmek uygulamasn devam ettireceiz. Allah kimseyi bir lokma ekmee muhtaç etmesin. Biz kendi sorumluluumuzun farkndayz. Bu çarya en önce yant vermekte bizim görevlerimiz arasnda ve vatandalarmzda da geni yank bulduunu görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.

‘Ekmeimizi Bölüüyoruz, Bir Ekmek De Sen Al’ sloganyla balatlan sosyal sorumluluk projesinin tantm Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mehmet Özgür Sanal, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal ve Büyükehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Aslan tarafndan yapld.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz adna bugün itibariyle 54 noktada bulunan Mer-Ek büfelerine 10’ar adet askda ekmek brakld. Ayrca Büyükehir Belediyesi yöneticileri ve daire bakanlklar da her gün dönüümlü olarak projeye katlacaklar.

Askda ekmek uygulamas nedir?

Askda Ekmek Projesi, aslnda Türkiye’de kökleri çok eskilere dayanan bir uygulamadr. Askda Ekmek Projesi u ekilde iliyor; Frndan aldnz ekmein yarsn yani, 2 ekmek alyorsanz 1 tanesini frna brakyorsunuz. Askya braktnz ekmein saysn frncya söylüyorsunuz. Ardndan frn sahibi sizin adnza askya yani ekmeklerin biriktii noktaya ekmei asyor. Gün içerisinde ihtiyaç sahibi olan vatandalar ise askdaki bu ekmeklerden ücretsiz olarak alabiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık