solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Anamur’u Geleceğe Taşıyor

Büyükşehir Anamur’u Geleceğe Taşıyor

Büyükşehir Anamur’u Geleceğe Taşıyor
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Anamur fark hissediyor

Bütünehir Yasas ile Büyükehir Belediyesi sorumluluk alanna dahil edilen ilçelerde hizmet maratonunu hz kesmeden sürdüren Mersin Büyükehir Belediyesi, Anamur’da hayata geçirdii çalmalar ile Anamur’u gelecee tayor.

Yolsuz ve susuz köy kalmyor

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n, “Mersin’de yolu olmayan köy, suyu olmayan yer brakmayacaz” sözü üzerine çalmalarn aralksz sürdüren Mersin Büyükehir Belediyesi, kent merkezi ve 13 ilçede yürüttüü çalmalarla göz dolduruyor. Bakan Kocamaz’n “Hizmeti krsaldan merkeze doru götüreceiz” söylemi ile Büyükehir Belediyesi’nin hizmet maratonundan nasibini alan ilçelerde, bugüne kadar görülmeyen hizmetlerin mutluluu yaanyor.

Büyükehir Belediyesi sayesinde Mersin’in Antalya’ya snr ve kent merkezine yaklak 200 kilometre uzakta yer alan ilçesi Anamur’un çehresi deiiyor. 2014 yl Mart ayndan itibaren 50,36 kilometre scak asfalt, 74,60 kilometre 1’inci kat sathi kaplama ve 71,90 kilometre 2’nci kat sathi kaplama yolu Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan Anamur’da, ayrca yeni açlan yollar ile ulam daha kaliteli ve hzl hale getirilirken, toplamda 10,52 kilometre kaldrm ile yayalara daha güvenli ulam hizmeti saland.

Öte yandan Büyükehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüü tarafndan Anamur’a kazandrlan leri Biyolojik Atksu Artma Tesisi ile ilçede yllardr özlemi duyulan önemli bir hizmete daha imzasn atan Büyükehir Belediyesi, Anamur’un atk sularn artarak, Akdeniz ve çevresinin kirlenmesinin de önüne geçti. 250 bin kii kapasiteli proses biyolojik artma gerçekletirilen Atksu Artma Tesisi, uzun havalandrmal aktif çamur sistemi ile benzer tesislerin bir adm önünde yer ald. 4 adet havalandrma havuzu, 2 adet çökertme havuzu, 1 adet tesis binas, 1 adet su deposu ve 2 adet jeneratör ve blower odas ile bölgede fark yaratan tesis, ehir kanalizasyon ebekesinden aktarlan atk suyu, artarak temiz ekilde denize aktaryor. Temiz çevre, temiz deniz için Anamur’da faaliyete geçirilen Atksu Artma Tesisi ile bata bölge halk ve tatil için Anamur’u tercih eden turistler, gönül rahatlyla denize girebiliyor.

Suyu olmayan yer brakmama hedefine hzla yaklaan Büyükehir Belediyesi, Anamur’da bugüne kadar tama yöntemi ile su ihtiyacn gideren mahallelere ve yaylalar da suya kavuturdu. Çamlpnar Mahallesi’nde 20 bin metre ebeke ve 1 adet depo, Çamlpnaralan Mahallesi’nde içme suyu terfi, 13 bin 224 metre ebeke hatt ve 2 adet depo, Emirah Mahallesi’nde içme suyu terfi hatt, 200 metreküplük depo ile ebeke balants ile Ören Mahallesi içme suyu terfi hatt ve depo, Evciler Mahallesi’nde 20 bin metre ebeke döeme, 1 adet 200 metreküplük depo, Güleç Mahallesi içme suyu terfi ve ebeke hatt ile depo bakm ve onarm, ayrca 10 bin metre ebeke döeme, Malaklar Mahallesi’nde ve cezaevinde 2 bin 500 metre içme suyu ebekesi, Halkal Yaylas’nda 25 bin metre içme suyu ebekesi ve Bountu Mahallesi’nde 12 bin metre içme suyu ebekesi döenerek ilçe merkezine en uzak noktalarda yer alan mahalleler de suya kavuturuldu.

laçlamadan turizme, parktan itfaiyeye…

Anamur’a sunduu hizmetlerle ilçe halknn ihtiyaç duyduu konularda fark yaratan Büyükehir Belediyesi, 5 araç ve 19 personelden oluan sinek ve haereyle mücadele ekibi ile ilaçlama faaliyetlerini sürdürürken, ilçe genelinde sineksiz bir ortam yaratt. Datt 23 adet yangn söndürme römorkunun yan sra düzenledii gönüllü itfaiyecilik eitimleri ile 52 kiiye eitim veren Büyükehir Belediyesi, olas yangnlara kar da ilk müdahaleyi yapacak ekipler kurarak afetlerin facialara dönümesinin önüne geçti. Anamur’da yer alan Anemurium Antik Kenti’ne salad kaz çalmalar destei ile tarihin gün yüzüne çkarlmasnda etkin rol oynayan Mersin Büyükehir Belediyesi, yüzlerce yabanc sporcunun katlm ile 4 kez düzenledii uluslararas Tour Of Mersin bisiklet yarlar ve her yl geleneksel olarak gerçekletirilen ve 4 ylda bin 370 sporcunun katld Karakucak güreleri ile Anamur’u tüm dünyaya tantacak etkinliklere imza att.

Anamur’da yer alan 21 adet mezarlkta namazgah, parke, WC, abdesthane, tel çit ve çevre duvar gibi çalmalar yapan Büyükehir Belediyesi, yine Rauf Denkta Park ve 6 mahallede kurduu çocuk oyun grubu ve fitness gruplar ile 7’den 70’e hitap eden hizmetleri ile takdir toplad. Ayrca 15 bin 470 metre uzunluunda 14 adet orta refüj ve 20 kavakta çalmalar gerçekletiren park-bahçeler ekipleri yeillik ve çiçeklendirme faaliyetleri ile özellikle ilçe merkezine renk katt. 3 adet minare, 1 adet cami çevre düzenlemesi, 5 okulun bahçesine scak asfalt, 22 adet tarmsal ürün sat tezgah datm, 40 aileye 120 adet ar kovan datm ve 23 bin kiilik iftar yemekleri ile herkese ve her çevreye eit hizmet anlay ile hizmet veren Büyükehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan çalmalarn vatandalara daha hzl ulaabilmesinde önemli rol oynayan muhtarlar da hizmet çemberine katt. 2 adet muhtarlk binas tahsisi, 2 adet muhtarlk boyamas, 1 adet bina tadilat, 56 muhtara bilgisayar, yazc ve internet datm gerçekletiren Büyükehir Belediyesi, Anamurlu vatandalara hizmet veren muhtarlarn tamamna Çanakkale Gezisi ve Muhtarlar Günü kutlamas ile moral destei salad.

Anamur’da fark yaratan Mersin Büyükehir Belediyesi, ayrca ilçe belediyesine sunduu maddi ve manevi desteklerle de ilçenin gelecee tanmasnda önemli rol oynuyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık