solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı

Büyükşehir'den Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı

Büyükşehir'den Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Büyükehir Belediyesi, “Birlemi Milletler Sürdürülebilir Kalknma Hedeflerinin Türkiye Haritalandrlmas Projesi” kapsamnda çaltay gerçekletirilecek.

Birlemi Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dou ve Bat Asya Bölge Tekilat'nn (UCLG-MEWA) 2016-2019 dönemi e bakanln üstelenen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda, Birlemi Milletler tarafndan yürütülen Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri dorultusunda, Mersin’de çaltay gerçekletirecek.

Çaltay 2-3 Austos’ta

Mersin Büyükehir Belediyesi Spor Tesisleri'nde düzenlenecek çaltaya UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile projenin orta ve finansörü olan Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakf’nn (WALD) Akademi Direktörü Hülya Alper katlacak. UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz, Proje Sorumlusu Bar Timur ve Melis ahin, WALD Proje Asistan Ceyla Erenler de katlmc olarak çaltayda yerini alacak.

2-3 Austos tarihlerinde gerçekleecek çaltayda ilk gün açl konumalarnn ardndan Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri ve Yeni Kentsel Gündem Hakknda UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz tarafndan bir sunum gerçekletirilecek. Sunumun ardndan Proje ve Çaltay Metodolojisi, Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri dorultusunda Yerel Yönetimlerin Bilmesi Gerekenler, Proje ve Faaliyetlerin Deerlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri’nin Snflandrmas konularnda panel düzenlenerek, katlmclar bilgilendirilecek.

Çaltayn ikinci gününde ise Proje ve Faaliyetlerin Deerlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri Snflandrmas konusunda gerçekletirilecek panelin ardndan Genel Deerlendirme ile çaltay sona erecek.

En uygun belediye, Mersin Büyükehir Belediyesi

UCLG-MEWA ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Vakf (WALD) proje ortaklnda yürütülen “BM Sürdürülebilir Kalknma Hedeflerinin Türkiye Haritalandrlmas Projesi” kapsamnda; Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan planlanan, yürütülen, hayata geçirilen ve kalknma hedefleri ile örtüen baarl projeler çaltayn düzenlenmesinde etkin rol oynad.

 

Birlemi Milletler'e (BM) üye ülkeler tarafndan 2015 ylnda kabul edilen ve 17 maddeden oluan Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri dorultusunda yürütülen küresel çalmalar kapsamnda projeleri ile en uygun Belediye, Mersin Büyükehir Belediyesi oldu.

 

Birlemi Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dou ve Bati Asya Bölge Tekilat görevleri

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n e bakanln yürüttüü ‘Birlemi Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dou ve Bati Asya Bölge Tekilat’, Çukurova bölgesindeki yerel yönetimlerin Uluslararas platformlarda etkin temsilinin salanmas, güçlü yönetiim yaplarnn kurulmas ve ayrca uluslararas gündemlerin yerelletirilmesi konusunda faaliyetler sürdürüyor. Tekilat ayrca, çoklu ortaklklar kurarak, yerel yönetimlerin deerlerini, amaçlarn ve çkarlarn koruyarak bölgedeki yerel yönetimlerin ulusal snrlar aan sesi ve uluslararasndaki savunucusu olmay amaçlyor.

 

Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri Nelerdir?

 

2015 sonras Kalknma Gündemi çalmalar kapsamnda Birlemi Milletler’e (BM) üye ülkeler tarafndan 25 Eylül 2015 tarihinde 17 maddeden oluan Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri (SKH’ler) kabul edilmitir. Bu hedefler, 2000 ylndan 2015 ylna kadar küresel gündemde olan Bin yl Kalknma Hedefleri’nin üzerine ina edilmi olmakla birlikte, 2030 ylna kadar sürdürülebilir kalknmay hedefleyen küresel çalmalara rehberlik edecektir.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık