solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR'DEN DEV BİR HİZMET DAHA

BÜYÜKŞEHİR'DEN DEV BİR HİZMET DAHA

BÜYÜKŞEHİR'DEN DEV BİR HİZMET DAHA
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’e kazandrlan tesisler kent geliimine önemli katklar salarken, muzun bakenti Anamur’da yaplacak sebze ve meyve hali de yllardr özlemle beklenen bir hayali daha gerçee dönütürecek.

 

26 bin metrekare inaat alan

 

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm gerçekletirilen hizmetler kent yaamna deer katarken merkezden kilometrelerce uzakta yer alan ilçeler de hizmet çemberine dahil edildi. Bugüne kadar 4 ylda birçok tesisi Mersinlilerin hizmetine sunan Büyükehir Belediyesi, son olarak Anamur’da yllardr beklenen ve bölge halknn imdadna yetiecek sebze-meyve hali için kollar svad. En ince detayna kadar düünülerek hazrlanan projede, Anamur lçesi, Kalnören Mahallesi Çürük Alan Mevkii’nde belirlenen yere "Ya Sebze ve Meyve Hali" yaplacak.

Mersin Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Dairesi Bakanl tarafndan gerçekletirilen imar plannn onaylanmas sonras; belirlenen alanda yaplan imar uygulamas ilemlerinin ardndan 128 bin 814 metrekare alana sahip 1006 Ada 1 parsel ve 23 bin 764 metrekare alana sahip 1007 Ada 1 parseller tapulu hale getirildi. Alann tapulu hale getirilmesi ile Büyükehir Belediyesi tarafndan Anamur lçesi Hal Tesisi Projesi yapm süreci balatld.

128 bin 814 metrekare ve 23 bin 764 metrekare alanl parsellerde toplam 26 bin 22 metrekare inaat öngörüldü.

 

Dükkandan restorana, souk hava deposundan laboratuvara

 

Mimari, statik, elektrik ve makina projeleri Büyükehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Bakanlnca tamamlanan proje kapsamnda 32 adet 46 metrekare asma katl 280 metrekarelik dükkan, 100 adet 37 metrekare asma katl 100 metrekarelik dükkan, 6 adet 52 metrekare asma katl 400 metrekarelik dükkan, 9 adet 44 metrekare asma katl 200 metrekarelik dükkan, 10 adet 44 metrekare asma katl 160 metrekarelik sevkiyatç dükkan, 1 adet 700 metrekarelik idari bina, 1 adet 550 metrekarelik restoran-kafeterya, 7 adet 50 metrekarelik ortak dükkan, 1 genel WC, 56 adet 34 metrekarelik Sandk Depolama, giri-çk kontrol binas olmak üzere toplam 26 bin 22 metrekare inaat alan projesi belirlendi. Genel vaziyet plannda souk hava deposu, laboratuvar ve cami yerleri de iaretlenen projede uzmanlk alanlar ve yaklak maliyet çalmas tamamland.  naat Ruhsat için mar ve ehircilik Dairesi Bakanl’na, imar yollarnn açlmas için Yol Yapm Bakm ve Onarm Dairesi Bakanl’na talepte bulunulurken, proje alannn enerji ihtiyac için de gerekli ilemler balatld. 6 adet trafo binas ile elektrik ihtiyac karlanacak hal tesisinde iyerlerinin pis ve temiz su hatlarnn yapm için de Mersin Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüü ile yazmalar gerçekletirildi. lgili daireler ve kurumlarca gerekli çalmalarn sona geldii Anamur lçesi Hal Tesisi Projesi’nde ksa süre sonra inaat çalmalarna balanmas planlanyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık