solyanreklam
sagreklam

‘Altın’ Kalpli Temizlik Personelinden Örnek Davranış

‘Altın’ Kalpli Temizlik Personelinden Örnek Davranış

‘Altın’ Kalpli Temizlik Personelinden Örnek Davranış
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde saha temizlik görevlisi olarak çalan personel Ylmaz Altnsoy örnek olacak bir davran sergiledi. Halde temizlik yapt srada süpürgesine taklan gazeteye sarl altn fark eden Altnsoy, altnlarn sahibine ulatrlmasna vesile oldu.

Mersin Büyükehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde temizlik görevlisi olan ve örnek bir davran sergileyen Ylmaz Altnsoy, halde bulduu 6 Cumhuriyet Altnnn sahibine ulatrlmasn salad.

Büyükehir personelleri örnek olmaya devam ediyor

Sosyal sorumluluk konusunda personel davranlar ile örnek olmaya devam eden Büyükehir Belediyesi, dolmuta kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetitiren oförden, yolda bulduu cüzdan sahibine ulatran temizlik personeline, engelli olu ile birlikte yal bir kadnn unuttuu para dolu çantay sahibine teslim eden toplu tama arac oförüne kadar birçok takdire ayan davrana örnek oldu.

Son olarak da Sebze ve Meyve Hali’nde bulduu gazeteye sarl altn sahibine ulatran temizlik görevlisi Ylmaz Altnsoy, Büyükehir Belediyesi’nde sosyal sorumluluk bilincinin somut bir örnei daha oldu.

Olay nasl gerçekleti?

Turan Turan isimli vatanda, kaynbiraderinin düünü için 6 Cumhuriyet Altnn Adyaman’a göndermek üzere Sebze ve Meyve Hali’ndeki bir minibüsçüye emanet verdi. Minibüsçü de yola çkmadan önce bir büfeden alveri yapt ve paray çkard srada emanet ald altnlar yere düürdü. Altnlar düürdüünü fark eden minibüsçü, Turan Turan’ arad ve altnlar kaybettiini söyledi. Minibüsçü ile halde altnlar aramaya balayan Turan Turan karlat kiilere gazete parças görüp görmediklerini sordu. Bu esnada ise Büyükehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde rutin temizlik çalmalarn yapan Ylmaz Altnsoy’un süpürgesine gazeteye sarl altnlar takld.

Gazetenin içerisinde altn bulunduunu fark eden Altnsoy, arkada smail Hakk Kirpiksiz ile birlikte Hal letmeler ube Müdürlüü’ne götürdü. Hal letmeler ube Müdürlüü’nden kayp ilan verilmeye balanld srada, anonsu duyarak idareye gelen altn sahibi Turan, Büyükehir Belediyesi Zabta Ekipleri tarafndan sorguya tutuldu. Sorgudan sonra altnlarn sahibinin anlalan Turan Turan olduu anlald ve 6 cumhuriyet altn sahibine teslim edildi.

Altnsoy: “Bir daha olsa yine aynsn yaparm”

Temizlik yapt esnada altnlar bulan ve hemen idareye getirerek altnlarn sahibine ulatrlmasna vesile olan Ylmaz Altnsoy, “Sabah saat 08.00’da mntkamzda temizlie baladk. Etraf süpürürken bir anda kovann önünde altnlar gördüm. Saha temizlii yaparken topladm gazete parçalar kovann içine girmeden altnlar çkt. Onlar aldm ve saydm. 6 tane altn olduunu fark ettim. Sonra arkadama haber verdim. Onunla beraber idareye getirdik, teslim ettik. dare de ilan verdi ve sonra ilan duyan altn sahipleri idareye geldiler. Kendimi çok rahat hissediyorum. Yaptm iin doru olduunu düünüyorum. Yine bulsam yine aynsn yaparm. Helal paraym ki sahibini buldu. Biz de çok rahatladk, sahibine teslim edildii için. u anda da içim çok rahat. Görevimi doru yaptm için mutluyum. Bir daha olsa yine aynsn yaparm” dedi.

Turan: “Böyle helal düünceli bir adam zor bulunur”

Cumhuriyet altnlarnn sahibi Turan Turan yaad olay anlatrken, “Kaynbiraderim düün için benden 6 tane cumhuriyet altn istedi. Bende getirip köy dolmuçusuna emanet olarak verdim. 10 dakika sonra dolmuçu beni telefonla arad ve altnlar düürdüünü söyledi. Gittik birlikte aradk, bulamadk. Temizlikçi arkadalar oray süpürüyorlard, onlara da sorduk ve bulamadklarn söylediler. Sonra bir daha büfenin oraya gittik aradk. Geldiimizde temizlikçi arkadalar yine oradayd. Tekrar sorduk ve Ylmaz müdürlükten kayp anonsu verildiini söyledi. Geldik ve zabtalarn sorularn cevapladk. Sorular cevaplaynca altnlarmz bize teslim ettiler. Ylmaz’dan Allah bin defa raz olsun. Böyle helal düünceli bir adam zor bulunur” eklinde konutu.  

Özdemir: “Personelimiz hasret kaldmz örnek bir davran sergiledi”

Mersin Büyükehir Belediyesi Hal letmeler ube Müdürü Hasan Özdemir ise günümüzde basn-yayn organlarnda genelde kötü örnekler içeren haberlerin çounlukta olduunu, böyle takdire ayan örnek davranlarn da kamuoyunda sergilenmesinin toplumsal duyarll artracan ve birçok kesime örnek olacan belirterek, “Hizmet alm temizlik personelimiz tarafndan, hal kompleksimiz içerisinde gerçekten takdire ayan, örnek bir davran sergilenmitir. Burada madur olan bir esnafmz vard. Bu örnek davran ile bu maduriyet giderilmi oldu. Ben personelimizi gerçekten kutluyorum ve onlar yetitiren anne babay huzurlarnzda takdir ediyorum. Onlarn ellerinden öpüyorum. Bu devirde böyle bir evlat yetitirmek her anne babaya nasip olmaz. Böyle bir personele sahip olmak da bizi ayrca gururlandryor. Personelimiz hasret kaldmz örnek bir davran sergilemitir.  Davranndan dolay gerçekten tebrik ediyorum kendisini onu yetitiren anne ve babasn tebrik ediyorum.” ifadelerini kulland.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık