solyanreklam
sagreklam

'Mahalleme Havuz Geldi Proje...

'Mahalleme Havuz Geldi Proje...

'Mahalleme Havuz Geldi Proje...
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 12:19

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman:

‘Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ kapsamında binlerce çocuğumuza yüzme öğretiyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatillerini daha güzel geçirmeleri için hizmete aldığı ‘Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Kısa bir süre geçmesine rağmen Midyat Mülteci Barınma Kampı Havuzu, Yeşilli ve Artuklu merkezde ise Abdulkadir Tutaşı Ortaokulu ile Hatuniye Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde yaklaşık yaklaşık 3 bin çocuk kayıt yaptırarak uzman eğitmenler tarafından yüzme kursu alıyor.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, ‘ Mahalleme Havuz Geldi Projesi kapsamında binlerce çocuğumuza yüzme öğretiyoruz”

Yaman, “Geçen sene Mardin’de ilkini gerçekleştirdiğimiz Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ne bu senede devam ettik. Bu çalışma ile binlerce çocuğumuza yüzme eğitimi veriyoruz. Belki de daha önce hiç havuz görmeyen çocuklarımıza ulaşıyoruz. Onları mutlu ediyoruz. Çünkü en başta ne demiştik, “Çocuk gülerse şehir güler” diye. Bu bakış açısıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bu senede 4 yerde portatif havuz kurduklarını anımsatan Yaman, “Midyat Mülteci Barınma Kampı Havuzu, Yeşilli ilçesinde ve Artuklu merkezde ise Abdulkadir Tutaşı Ortaokulu ile Hatuniye Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde portatif havuzlarımızı kurduk. Çocuklarımız, uzman eğitmenlerimiz tarafından eğitiliyorlar. Şuanda yaklaşık yaklaşık 3 bin çocuğumuz yüzme eğitim aldı. Bu bizi sevindiriyor” diye konuştu.

Midyat Mülteci Barınma Kampı’nda açtıkları havuzla Suriyeli çocukları sevindirdiklerini kaydeden Yaman, “Emanetimiz olan çocukları şehrimizde en güzel şekilde ağırlamanın derdindeyiz. Çünkü onların mutlu olması demek ülkemizin, milletimizin mutluluğu demektir” diye belirtti.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık