solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesinden pa...

Büyükşehir Belediyesinden pa...

Büyükşehir Belediyesinden pa...
  • 07 Ağustos 2018, Salı 8:21

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınların kişisel gelişimi için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası East European Culinary Cup pasta yarışmasında birinci olan Profesyonel Butik Pastacı Eğitmeni Begüm Uzun, Atatürk Kültür Merkezinde bir araya geldi. Kadınlara, şeker hamurundan pasta yapmanın püf noktaları anlatıldı. Programa yoğun ilgi gösteren kadınlara, programın ardından katılım sertifikası verildi.

Pastacı Eğitmeni Uzun, şeker hamurundan yaptığı Kasımiye Medresesi’ni, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a hediye etti.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, huzur ve güvenin hakim olduğu Mardin’in sanatkarların ilgisini çektiğini vurguladı.

Yaman, “Şehrimiz artık bir film platosu haline geldi. Filmler, dizeler, klip yapımcıları ve fotoğrafçılar, şehrimizin tarihi mekânlarından etkilenerek burada çekimlerini yapıyorlar. Mardin, eskisi gibi güzel ve huzurlu günlerine döndü, dönüyor. Her sektörün şehrimizde olmasını arzu ediyoruz. Gıda, hizmet gibi sektörlerin Mardin’de olmasını arzu ediyoruz. Begüm Hanım, hizmet sektöründe. Onların da burada olması bizim açımızdan güzel. Hem ilimizin tanıtımı açısında, hem ilimizin huzurlu, masal tadında olması önemli. Sanatkârlarımız vasıtasıyla da ilimizin, ülkenin değişik yerlerinde ve dünyada tanıtılacak.” dedi.  

Yaptığı çalışmadan dolayı Uzun’a teşekkür eden Yaman, şunları söyledi: “Begüm hanım daha önce Kasımiye Medresesi çalışmasını Ankara’da ki bir yarışmada sergilemişti. Bu pastanın Mardin’de sergilenmesini istiyor. Bu şehrimizin en güzel yerinde sergilemeyi düşünüyoruz. Kendisi, şehrimizin farklı tarihi değerleri için de tasarımlar yapacaktır. Bize düşen birşey olursa kendisini destekleyeceğiz inşallah. Kendisini kutluyorum.”

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür eden Profesyonel Butik Pastacı Eğitmeni Begüm Uzun, “İlk defa Mardin’e geldim. Farklı din, dil ve kültürlerin bir arada yaşanması beni büyüledi. Mardin, gerçekten çok güvenli ve huzurlu bir şehrimiz” diye belirtti.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık