solyanreklam
sagreklam

Huzurun şehrinde '10. Pişman...

Huzurun şehrinde '10. Pişman...

Huzurun şehrinde '10. Pişman...
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla,  Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe ve İzmit Belediyelerince ''10. Pişmaniye Festivali'' düzenlendi.

Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen festivale Yaman’ın yanı sıra, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaşı, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmit Belediyesinin mehteran takımı ve Kızıltepe Belediyesinin halk oyunları ekibinin çeşitli gösteriler sunduğu programda kurulan tezgahlarda pişmaniye çekildi, hazırlanan yaklaşık 10 bin paket pişmaniye katılımcılara ikram edildi.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, törende yaptığı konuşmada, 26 ay önce göreve başladığı gün terör saldırıları nedeniyle herkesin suratının asık olduğunu ve kimsenin ağzını bıçak açmadığını şimdi ise vatandaşın, esnafın yüzünün güldüğünü belirtti.

Bu dönemi birliktelikle geride bıraktıklarını ve artık şehirdeki herkesin yüzünün güldüğünü kaydeden Yaman, "Bizim de 4 ilçemizde çukur operasyonları vardı. Operasyonlardan Cumhurbaşkanımız önderliğinde devletimiz ve hükümetimiz başarıyla çıktı. Daha sonra 15 Temmuz olayları oldu. Yine milletimiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok iyi bir sınav verdi. Allah'a şükür, o hain FETÖ belasını savurdu." diye konuştu.

"Harcamalar dağdaki ve şehirdeki teröriste gitmeyecek"

Yaman, teröre bulaşan belediye başkanlarının yerine yapılan atamalarla bölgedeki çalışmaların son sürat sürdüğünü söyledi.

Arkadaşlarıyla Sayım Cumhurbaşkanından aldıkları destekle çalışmalara başladıklarını dile getiren Yaman, şöyle konuştu: "Son 1,5 yılda 1,5 milyar lira yatırım yaptık. 'Artık bundan sonra bu ülkenin evlatlarının verdiği vergilerin hiçbirisi dağdaki ve şehirdeki teröriste gitmeyecek. Bundan sonra bizim dağa taşa harcayacak paramız yok. Bütün ödeneğimiz, harcamalarımız değerli hemşehrilerimiz içindir.' dedik. Şimdi böyle de yapıyoruz."

Yaman, Kocaeli ve İzmit belediye başkanlarına destekleri için teşekkür etti.

“O karanlık günleri geride bıraktık”

İzmit Belediye Başkanı Doğan ise, Mardin'e büyük bir mutluluk ve heyecanla geldiklerini, her gelişlerinde kenti ve Kızıltepe'yi daha güzel görmeye başladıklarını söyledi.

Doğan, şunları dile getirdi: “Ayrı gayrımız yok. Kardeşiz, dostuz, akrabayız. Bu millet, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de omuz omuza, kol kola, gönül gönüle Türkiye ve insan düşmanlarına en güzel cevabı verdi. Onun için biz buraya gelirken gönlümüz coşarak geliyoruz. Burada görüyoruz ki hem hükümetimiz hem görevlendirme yapılan belediyeler çok güzel çalışmalar başlatmış ve sürdürüyor. O eskideki talihsiz dönemler artık geride kaldı. Kaynakların çarçur edilip başka yerlere saçıldığı ve evladımız olan yavrularımızın haklarını, hukuklarını ve hatta canlarını kaybettiği o karanlık günleri geride bıraktık. "

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Odabaş da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, 10 yıllık çalışmaları 1,5 yıla sığdırdıklarını söyledi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık