solyanreklam
sagreklam

'Hayal Dünyası Teraryum Atöl...

'Hayal Dünyası Teraryum Atöl...

'Hayal Dünyası Teraryum Atöl...
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 12:19

Mardin Büyükşehir Belediyesi, “Hayal Dünyası Teraryum Atölyesi ile Hayat Buluyor" projesi kapsamında protokol ve engelli çocuklar teraryum atölyesinde bir araya getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ‘engelsiz Mardin’ sloganıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca hayata geçirilen, “Hayal Dünyası Teraryum Atölyesi ile Hayat Buluyor" projesi kapsamında Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, eşi Hanımefendi Gülseren Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkan Vekili Dr. Mehtap Bingül, Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Cengiz Ergül ile işitme engelli ve down sendromlu çocuklar bir araya geldi.

Down Kafe’de yapılan etkinlikte teraryum fanuslarını hazırlayan engelli çocuklar ile protokol üyeleriyle birlikte cam fanus içerisine toprak, yapay çim, çakıl gibi malzemeleri yerleştirerek bahçe dekorasyon çalışması yaptılar. Biten çalışmalar,  engelli çocuklar ile protokol üyeleri arasında hediye edildi. Daha sonra Engelsiz Mardin Sanat Korosu tarafından katılımcılara mini konser verildi.  İşitme engelli ve down sendromlu çocuklar halay çekerek eğlendiler.

Yaman, etkinlik sonun gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de tüm engelleri geride bırakarak mutlu bir şehir inşa etmek istediklerini söyledi.

Engelli çocuklarla bir araya geldiklerini aktaran Yaman, şöyle devam etti: “Yerel yönetici olarak göreve başladıktan sonra bu 1,5 yılda ’Engelsiz Mardin’ sloganıyla Mardinimizdeki özel eğitimli çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımızın konu olarak bazı projeler uyguluyoruz. Bu projelere vatandaşlarımızın katılımlarını sağlıyoruz. Bugün de teraryum atölyesi düzenledik. Engelsiz Mardin Projesi kapsamında şehrimizin protokolündeki mesai arkadaşlarım, eşleri, çocuklarıyla beraber burada özel eğitim alan yavrularımızla birlikte Engelsiz Mardin Projesinin bir ayağı olan bu atölyede bir araya geldik.”

Şehre artık huzur ve güvenin hakim olduğunu vurgulayan Yaman, “Son 1.5 yıldır hep diyoruz ya şehrin gelen misafirlerinde dört katı bir artış oldu. Şehir esnaflarının yüzü gülüyor, yatırımcıların yüzü gülüyor, aileler mutlu. Bu mutluluğa engelli vatandaşlarımız da katkı sağlıyor. Onlar da mutlu oluyorlar, biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

 


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık