solyanreklam
sagreklam

Hacı adayları kutsal toprakl...

Hacı adayları kutsal toprakl...

Hacı adayları kutsal toprakl...
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 15:44

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla, ‘mardinmasa’ ekipleri tarafından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Hac görevini yapmak için 3 kafile halinde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 750 hacı adayı için Mardin Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Törene katılan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, hacı adaylarıyla yakından ilgilenerek dualarını aldı. Mardinmasa ekipleri tarafından kutsal topraklara uğurlanan vatandaşlara ikramlar dağıtıldı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, bu sene Mardin’den 750 hacı adayını kutsal topraklara uğurlayacaklarını belirtti.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de hacı adaylarının belli olmasının ardından mardinmasa olarak vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Yaman, “Şimdi de dua ederek gönderiyoruz. Eskiden Ankara ya da İstanbul'dan yolcu ediliyorlardı. Geçen seneden beri Mardin havalimanı direk dış hatlara açıldı. Buradan hacı adaylarımızı yolcu ediyoruz. Allah şimdiden kabul etsin” dedi.

Yaman, şunları söyledi: “Birinci kafilemizi gece göndermiştik. Şimdi de 170 kişilik ikinci kafilemizi gönderiyoruz. İnşallah böyle güle güle gittikleri gibi Hac farizalarını yerine getirdikten sonra güle güle de gelirler. Allah, şimdiden kabul etsin.”

İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı duanın ardından hacılar, kutsal topraklara uğurlandı.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık