solyanreklam
sagreklam

Derik, akıllı ve konforlu ar...

Derik, akıllı ve konforlu ar...

Derik, akıllı ve konforlu ar...
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 13:32

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, Mardin’de ulaşım sorununu büyük oranda çözdüklerine işaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sisteminde başlattığı revizyon devam ediyor. Ulaşımda yapılan çalışmalardan birisi de şehir içi otobüslerin yenilenmesi olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda ilk olarak Nusaybin ve Kızıltepe ilçesinde araçlar yenilendi. Derik’te ise ilçe içerisinde vatandaşlara hizmet verecek yeni toplu taşıma araçları, yapılan törenin ardından göreve başladı.

Derik Öğretmenevinde düzenlenen törene Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, kurum müdürleri, daire başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, araç sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, Mardin’de ulaşım sorununu büyük oranda çözdüklerine işaret etti.

“Ulaşım sistemi, Türkiye’nin her yerinde birbiriyle koordineli ve uyumlu olacak”

Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi görevi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bize verildikten sonra yapmış olduğumuz işlerin başında Mardin’in trafikle alakalı sıkıntıları gidermek oldu. Bununla ilgili çalışmalarımıza başlamıştık. Bu sorun 3 aşamalı çözülecek bir problemdi. Bu problemin birinci ve ikinci ayağı böylelikle çözülmüş durumda. Birinci ayak, araçların yenilenmesiydi. Ulaştırma Daire Başkanlığımız, Nusaybin, Midyat, Kızıltepe ve Derik ilçelerimizde bu sorun çözülmüş durumda. İkinci trafik sorunuydu. Araçların yenilenmesi ve trafik sorunun çözümünden ziyade asıl hedefimiz üçüncü aşama. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği ‘akıllı ulaşım’.  Farklı ödeme araçlarıyla Türkiye’nin her yerinde konforlu ulaşım sağlamak. Yeni ulaşım sistemi, Türkiye’nin her yerinde birbiriyle koordineli ve uyumlu olacak.”

Yollarda büyük çalışmalar yapıyoruz

Deriklilerin konforlu ve akıllı araçlarına kavuştuğunu belirten Yaman, konuşmasını şöyle tamamladı: “MARTUS aracılığıyla yaşlı, engelli vatandaşlarımız rahat ve konforlu bir şekilde akıllı ve klimalı araçlarda ulaşım sağlayacak. Bu araçların konumunu cep telefonlarında görebileceksiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece MARTUS değil büyük oranda alt yapıyı çözüyoruz. Özellikle yollar da büyük çalışmalar yapıyoruz. Derik, 2017 yılında, belki tarihinin en fazla sıcak asfaltın olduğu yılı yaşadı. Bu 2018 yılında da devam edecek. Oyun parkları, taziye evleri ve diğer bütün ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi ve Derik Belediyesi ile birlikte çözüyoruz.”

Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Derik ilçesine yapılan çalışmalardan dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman’a teşekkür etti.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık