solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi, öğren...

Büyükşehir Belediyesi, öğren...

Büyükşehir Belediyesi, öğren...
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 13:53

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman:

 “Gençlerin tatillerini dolu dolu geçirmeleri için yaz kampları düzenliyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, gençlere yönelik ‘yaz kampları’ düzenliyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik yeni bir proje daha hayata geçirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Dairesi Başkanlığı Gençlik Merkezi, şehir genelinde ki öğrenciler için, “Lise Yaz Kampı Projesi” düzenliyor. 10 ilçeden yaklaşık 2 bin 400 öğrenci katılması hedeflenen proje kapsamında şehre gelen öğrenciler, tarih dersleri başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim alıyor. Öğrencilere rehberler eşliğinde, şehir merkezinde bulunan Zinciriye Medresesi, Ulu Camii, Sanat Sokağı, Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi ve son olarak Kasimiye Medresesi gibi tarihi mekanlar gezdiriliyor.

İkinci günde ise, alış veriş merkezini gezen öğrenciler öğle yemeğini yedikten sonra sinemaya götürülüyor. Günün sonunda öğrenciler, servis araçlarıyla evlerine bırakılıyor.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Gençlerin tatillerini dolu dolu geçirmeleri için yaz kampları düzenliyoruz” dedi.

İkişer günlük yaz kampı

Yaman, şunları söyledi: “Gençlik merkezinin amacına, misyonuna ve vizyonuna uygun programlar düzenliyoruz. Ulaşamadığımız gençleri bir araya getirecek, yaz tatilinde onları burada tutabilecek program hazırlamıştık. Bütün ilçelerimizde, genç kız ve erkekleri gençlik merkezimize getiriyoruz. Onlara ilişkin ikişer günlük programlarımız var. Tarih derslerinin ardından şehir merkezinde, tarihi ve kültürel geziler düzenliyoruz. Okumalar yapıyoruz. Dışardan getirdiğimiz sanatçı ve yazarlarla buluşturuyoruz.”

“Gençleri merkezde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz”

İlçelerden şehir merkezine gelen gençlerin belki ilk defa tarihi mekanları gördüğünü ifade eden Yaman, “Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kurumlar aracılığıyla şuan yaz kampları düzenliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Spor Müdürlüğünde, MARMEK, Konservatuar ve Gençlik Merkezinde yapılıyor. Gençlerimizi burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü gençlerimizin arasında ilk defa şehir merkezini ve tarihi mekanları gören oluyor. Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor” diye belirtti.   



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık