solyanreklam
sagreklam

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Diyarbakır'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Diyarbakır'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Diyarbakır'da
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve prokol üyeleri Sur ilçesinde restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların toplu açılış törenine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile birlikte Sur İlçesinde terör olaylarında zarar gören ve yeniden yapılanma sürecinde restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların toplu açılış törenine katıldı. Törene Bakan Ersoy, Başkan Atilla, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, bakanlık üst düzey bürokratları, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, kurum müdürleri, STK temsilcileri, turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Bakan Ersoy, Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler ilk olarak tarihi On Gözlü Köprü'de incelemelerde bulundu, daha sonra Sur içinde yaşanan terör olaylarında zarar gören ve yeniden yapılanma sürecinde restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların toplu açılış törenine katıldı. Törende açılış konuşmaları yapıldı. Ardından Bakan Ersoy, Başkan Atilla ve Vali Güzeloğlu ile protokol üyeleri, restorasyonu biten yapılardan Parlı Safa Camiinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bakan Ersoy, Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler İçkale'de bulunan tarihi mekanları gezdi, Hz. Süleyman Camiinde inceleme ve ziyarette bulundu, burada yetkililerden bilgi aldı. Ardından tur operatörleriyle toplantı yapıldı.

Programın sonunda Bakan Ersoy, Başkan Atilla ve Vali Güzeloğlu Çınar ilçesi'nde tarihi Zerzevan Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık