solyanreklam
sagreklam

Manisa Trafiğinde Öncelik Yayaların

Manisa Valisi Ahmet Deniz’in öncülüğünde Manisa’da da yapıldı. Uygulamaya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da katıldı.

Manisa Trafiğinde Öncelik Yayaların
  • 06 Şubat 2019, Çarşamba 15:13

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlattığı uygulama, Manisa Valisi Ahmet Deniz’in öncülüğünde Manisa’da da yapıldı. Uygulamaya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da katıldı.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan uygulama Manisa’da da Vali Ahmet Deniz’in önderliğinde yapıldı. Proje uygulamasına ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Erhan Can, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkan yardımcıları, Şoförler Odası Başkanı Salih Karaağaç, daire başkanları, daire müdürleri ve Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.
Karayolları trafik kanununda değişiklik yapıldı
Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşıkyüzde 23’ünü oluşturan yayalara yönelik düzenleme yapıldı. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere olan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yapılan eylemde Vali Ahmet Deniz önderliğindeki protokol üyeleri Gazi İlköğretim Okulu ve Merkez Komutanlığı önündeki yaya geçidinden geçerek araç sürücülerine farkındalık oluşturdu. Protokol üyelerinin yaya geçişleri sırasında trafik polisleri tarafından araç sürücüleri bilgilendirildi.
Öğrencilere hediyeler dağıtıldı
Yapılan uygulama sonrasında Vali Ahmet Deniz, başlanan proje hakkında bilgiler vererek, sürücülerin projeye yönelik farkındalık sağlamalarını istedi. Yapılan konuşmanın ardından aralarında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırtasiye setlerinin de bulunduğu hediyeler protokol üyeleri tarafından öğrencilere dağıtıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık