solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir ve Vestel Hayvanlara Umut Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel, ‘Engelli Sokak Hayvanlarına Yürüteç Projesi’ için güçlerini birleştirdi. Tanıtım programına katılan Manisa Büyükşehir Beled...

Büyükşehir ve Vestel Hayvanlara Umut Oldu
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 18:36

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel, ‘Engelli Sokak Hayvanlarına Yürüteç Projesi’ için güçlerini birleştirdi. Tanıtım programına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Trafik kazası, silahlı yaralama ya da insan eliyle oluşan yaralanmalardan dolayı zarar görmüş olan hayvan dostlarımıza adeta bir umut olacak yürüteç projesi için bizimle işbirliğine giden ve destek veren başta Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu olmak üzere tüm Vestel ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Vestel işbirliğiyle, ‘Engelli Sokak Hayvanlarına Yürüteç Projesi’ tanıtımı Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Orman 4. Bölge Müdürü Uğur Bayil, Tarım Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ali Gök, Veterinerler Odası Başkanı Merter Yıldız, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, şube müdürleri, yetkililer ve HAKDEM ile HAYSADER dernek temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, projenin başlama sürecini anlattı.
“Birlikte tasarladık”
Akbaş, “2017 yılının Ekim ayında faaliyete geçirdiğimiz felçli ve engelli bölümümüzde mevcut olan can dostlarımızın hayata daha sıkı tutunmalarını ve özgürce hareket edebilmeleri amacıyla elimizde bulunan yürüteç projesi fizik tedavi ve medikal tedavi ile başladı. Yapmış olduğumuz çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini gördüğümüzde bunu fark edenin sadece biz olmadığını gördük. Bu çalışmaları gören ve bizim gibi çalışan bir ekiple tanıştık. Vestel Beyaz Eşya yenileme merkezinin değerli çalışanları bizleri ziyaret ederek, yalnız olmadığımızı, tüm imkanlar ile engelli canlar için bizimle beraber yürümek istediklerini beyan ettiler. Bu süreçten sonra her iki ekip, hummalı bir çalışma içerisine girdi. Çok kısa sürede gerekli denemeler ve çalışmalar ile can dostlarımız için en uygun olan yürüteçleri beraber tasarladık” dedi.
Can Dostlarımız Büyükşehir’in Güvencesi Altında
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, “Söz konusu proje sadece Manisa’daki canlar için değil, tüm Türkiye’deki canlara şefkat eli olacaktır. Özellikle son günlerde ülkemizin birçok yerinde hayvanlara şiddet, kötü muamele, hayvan barınakları hakkında kötü haberler gündeme gelirken, biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bunların çok ötesinde can dostlarımızın bakımı, tedavisi, yemeği, suyu, rehabilitasyonunu zamanında şefkat dolu yapmanın gururu içerisindeyiz. Barınağımızdaki her canın mutluluğu ve sağlığı Manisa Büyükşehir Belediyesinin güvencesi altındadır. Böylesine güzel projeler üretirken, yanımızda büyük bir kurum olan Vestel ve çalışanları ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bakımevimizi bugüne kadar bilgisayarlı röntgen, ultrason, küvez, mikroskop, koter ve yoğun bakım odalarımızı oluşturduk. 24 saat esaslı çalışması sistemine geçtik. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor. Kedi ve köpeklerin sahiplenilmesi için de internet sitemizde sayfa açtık. Yaptığımız her çalışmada emeği olan bizlerden desteğini esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Bu projeyi bizler kadar önemseyen Vestel Beyaz Eşya Yenileme Merkezi Müdürü Sayın Mustafa Kemal Kerpen ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilke imza atarak güzel bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah daha büyük projelerde bir arada olmayı diliyorum” dedi.
“İnşallah örnek olur”
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise, güzel bir projede bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “Çok faydalı, duygulara dokunan bir proje oldu. Can dostlarımızın aslında küçük dokunuşlarla hayatlarının ne kadar kolaylaştırılabileceğini görüyoruz. Belki de can dostlarımızın etraftan gördüğü kötü muameleye de engel olabilecek bir projedir bu. Geliştirilen yürüteç ile zarar görmüş hayvanlarımız hayatlarını daha kolay yaşayabilecekleri bir gerece sahip olacaklar. Yapılan yürütecin geri dönüşebilir malzemelerden yapılması ise sürdürülebilirlik açısından da önemlidir. İnşallah bu yürüteç projesi tüm Türkiye’ye örnek olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.   
Anlamlı Bir Projede Yine Beraberiz
Erdoğan’ın ardından kürsüye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, engelli hayvanlara yürüteç projesinin anlamlı bir proje olduğunu dile getirerek, “Bugün hayvan dostlarımız için çok anlamlı ve çok güzel bir çalışmanın tanıtımı için bir aradayız. Öncelikle bu güzel hizmetin hayata geçmesinde katkısı olan Büyükşehir Belediyemizin değerli çalışanlarına ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere Vestel’in değerli çalışanlarına ve Vestel Beyaz Eşya çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak insana olan yatırımlarımızın yanı sıra tüm canlıların yaşamına saygı ilkesiyle önemli hizmetleri hayata geçirdik. Özellikle sokakta yaşayan hayvanlarımızın bakımı, tedavisi ve doğal ortamlarında gözetimi noktasında Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımız bünyesinde hayvan bakım merkezlerimizin hem sayılarını arttırdık, hem de mevcut barınakların koşullarını en iyi seviyelere getirmenin çabasında olduk” dedi.
Modern Bir Barınağa Sahibiz
Başkan Ergün, “Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni modern bir merkez haline dönüştürdüklerini belirten Başkan Ergün, “Şu an içinde bulunduğumuz Merkez Geçici Hayvan Bakımevimiz 4 Veteriner Hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknikeri ve 15 personelle hizmet veriyor. 16 bin 900 metrekarelik alan üzerinde kurulu olan bakımevimiz kedi evi, anneli yavrulu, karantina, yavru bölümü, pitbull bölümü ve felçli bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca bakımevimizde 125 metrekarelik yeni bir müşahede alanı ve 80 metrekarelik müşahede sonrası bakım alanı yapım çalışmalarımız da devam ediyor. 2018 Eylül ayı itibariyle bu merkezimizde 1616 sokak hayvanı kısırlaştırılmış, 6 bin 150 adet sokak hayvanı bakım evimizde tedavi görmüş ve 326 sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir” dedi.  
Yürüteç Projesi Ses Getirdi
Başkan Ergün, “Vestel Beyaz Eşya işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ve bugün bizlerin bir araya gelmesine vesile olan çalışmamız, yurt çapında ses getiren önemli bir hizmet oldu. Manisa Büyükşehir Belediyemiz, felç geçiren hayvanlarımız için “Felçli Hayvan Bakım Yeri” projesini oluşturmuş ve yapımını 2017 yılının Ekim ayında, yani geçtiğimiz yıl tamamlamıştır. Ayrıca daha fazla felçli hayvana barınacak yer sağlamak maksadıyla felçli bölümümüzün kapasitesi arttırılmıştır. Bu kapsamda geçici hayvan bakımevimizde bulunan 8 adet felçli köpeğimizin rehabilite edilmesi için kullanmakta olduğumuz yürüteçlerin geliştirilerek Türkiye genelinde bulunan geçici hayvan bakımevlerindeki felçli hayvanlara da uygulanması için ön ayak olacağız. Bu bağlamda Vestel ile birlikte bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yaptık ve yürüteç tasarımı gerçekleştirdik. Trafik kazası, silahlı yaralama ya da insan eliyle oluşan yaralanmalardan dolayı zarar görmüş olan hayvan dostlarımıza adeta bir umut olan bu güzel projeyi tasarlayan, hayata geçiren ve ön ayak olan herkesten Allah razı olsun diyorum. Manisa’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem şahsım adına, hem hemşerilerim adına bu güzel projeye öncülük eden herkesin alnından öpüyorum. Cenab-ı Allah’ın sessiz kulları olarak nitelendirilen hayvanların korunması, rehabilitasyonu, tedavi ve bakımları aynı zamanda korunmaları için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimizi bilmenizi isterim” dedi.
Proje tüm Türkiye’yi Kapsayacak
Projenin tüm Türkiye’yi kapsayacağını dile getiren Başkan Ergün, “Yarın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Bu güzel projenin bu anlamlı günde tanıtımının yapılması da bizleri ayrıca mutlu etti. Vestel’in değerli yöneticileri de bugün aramızda. Onlardan aldığım bilgi doğrultusunda bu güzel projenin Manisa’mız il ve ilçelerindeki hayvan barınaklarının ardından Ege Bölgesi ve sonrasında da tüm Türkiye’yi kapsayacağını ifade ettiler. 1 yılın sonunda da hedefin 250 engelli hayvana yürüteç sağlamak olduğu belirtildi. Ben bir kez daha şahsım adına, hemşehrilerim adına ve tüm hayvansever dostlarımız adına bu güzel projenin hayata geçmesine katkı sağlayan, emek veren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu’ya, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Sayın Turan Erdoğan’a, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Sayın Erdal Haspolat’a, tüm yönetici ve çalışanlarına, Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Dairesi Başkanı ve çalışanlarına, kısaca emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güzel bir hizmet, hayırlı bir hizmet olduğuna inanıyorum. İnşallah faydalı olacaktır. Bu duygularla bugün bizlerle bir arada olan siz değerli konuklarımıza da bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Sağ olun, var olun” dedi. Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Nükhet Erdem çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çiçek takdim etti.  
Daire Başkanı ve Vatandaştan Örnek Davranış
Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde köpek sahiplenen Alkım Yazıcı ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu’na sahiplendirme belgesi ve sağlık belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan teslim etti.  


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık