Büyükşehir'den Kaçak Moloza Karşı Uyarı

Büyükşehir'den Kaçak Moloza Karşı Uyarı
  • 04 Eylül 2018, Salı 19:19

Manisa Büyükşehir Belediyesi, merkez Yunusemre ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kaçak hafriyat dökümü yapılan alanda temizlik çalışması yaptı. Çevre kirliliğinin önüne geçildiği temizlik sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyesi vatandaşların, yapılan kaçak hafriyat dökümlerini 0 236 231 71 45 nolu telefona bildirmeleri uyarısında bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaptığı temizlik çalışmalarını merkez Yunusemre ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki çalışma ile sürdürdü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde boş alanlara kaçak olarak dökülen moloz ve hafriyat atıklarını temizledi. Yapılan kaçak dökümlerin gerek görüntü kirliliği daha da önemlisi çevre kirliliğine neden olduğu vurgulanırken, vatandaşların kaçak hafriyat dökümlerine karşı duyarlı olması istendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, duyarlı vatandaşların kaçak hafriyat dökümlerini 0 236 231 71 45 nolu telefona bildirmelerini istedi.
Hafriyat Araçlarına Taşıma Belgesi Düzenlendi
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Manisa il sınırları içinde faaliyet gösteren 310 hafriyat firmasının araçlarından toplam 463 adet hafriyat aracına taşıma belgesi düzenlenirken, araçların 24 saat sistemi ile uydu takibi yapılarak kaçak dökümün önüne geçildiği bildirildi. Ev ve iş yerlerinden kaynaklanan tadilat molozları ile ilgili vatandaşların 0 236 231 71 45 nolu Alo Hafriyat hattından bilgi alabilecekleri belirtilirken, vatandaşların Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek tahakkuk işlemlerini tamamladıktan sonra hafriyat ekiplerinin molozları adreslerinden alarak bertarafının vatandaşlar adına sağlanacağı bildirildi.