solyanreklam
sagreklam

Başkan Ergün, 'Ahilik güzel ahlakı öğütleyen bir mirastır'

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ahiliğin güzel ahlakı, iyiliği ve doğruluğu öğütleyen önemli bir miras olarak ...

Başkan Ergün, 'Ahilik güzel ahlakı öğütleyen bir mirastır'
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 19:26

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ahiliğin güzel ahlakı, iyiliği ve doğruluğu öğütleyen önemli bir miras olarak niteleyen Başkan Ergün, “Ahilik ayrıca kültürümüzün ve inancımızın en üst noktalara taşınması konusunda bir eğitimi de içinde barındırmaktadır” dedi.

Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm esnafların Ahilik Haftası’nı kutlayan Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Güzel Türkçemizde karşılığı eli açıklık olan ve Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilâtının kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ahilik Haftası’nı kutluyoruz. Ahilik, fitne ve fesattan uzak; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Özü itibari ile güzelliği, doğruluğu, dürüstlüğü temsil eden bu kültür, aynı zamanda küçüğün büyüğüne saygısını ifade eder. Ahilik güzel ahlakı öğütleyen ve asırlarca önceden günümüze kadar süregelen önemli bir mirastır. Ahilik ayrıca kültürümüzün ve inancımızın en üst noktalara taşınması konusunda bir eğitimi de içinde barındırmaktadır. Türk milletinin en önemli dinamiklerini esnafımız oluşturmaktadır. Esnafımızın gelişmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Bu vesileyle tüm esnafımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor; hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu haftada başta Ahi Evran olmak üzere ahirete intikal etmiş tüm esnaflara Allah’tan rahmet diliyorum.”

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık