solyanreklam
sagreklam

Bozbey: Ayvalıdere doğal haliyle geleceğe taşınmalı

Başkan Burada karavanıyla makamını Yüzüncüyıl Mahallesi’ne taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, bölgeden geçen Ayvalıdere’nin doğal halinin korunarak, yapılacak düzenlemelerle geleceğe taşınmasını istediklerini belirtti.

Bozbey: Ayvalıdere doğal haliyle geleceğe taşınmalı
  • 05 Şubat 2018, Pazartesi 13:08

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada karavanıyla bu hafta makamını Yüzüncüyıl Mahallesi’ne taşıdı. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, talep ve önerileri de dinledi. Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı Ali Şık’ın, rahatsızlığı nedeniyle aralarında bulunamadığını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Muhtarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisine acil şifa diliyoruz. Umarım kısa süre içinde rahatsızlığı düzelecek, mahallemize yapmış olduğu çalışmalara ekibi ve mahalle komitemizle birlikte kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

 

Yüzüncüyıl Mahallesi’nin nüfus açısından oturmuş bir mahalle olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, bölge halkının genel sorununun Ayvalıdere ve ulaşım konusunda olduğunu dile getirdi. Nilüfer Belediyesi olarak daha önce Ayvalıdere kenarında üç kez ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Daha önce iki kez diktiğimiz ağaçlar maalesef söküldü. Ancak üçüncü de ağaçlarımızı dikebildik. Bu, koordinasyonsuzluğun getirmiş olduğu bir sonuç. Ayvalıdere’nin doğal halinin korunarak, yapılacak düzenlemelerle geleceğe taşınmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

DSİ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Ayvalıdere çevresinin düzenlenmesi konusunda destek beklediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, şöyle devam etti: “DSİ’nin sorumluluğu dışındaki alanda Nilüfer Belediyesi olarak bu bölgemizde daha önce yapmış olduğumuz çalışmayı, derenin diğer kalan kısımlarına da uzatarak, mahallemizde toplu bir sosyal alanı da oluşturmuş olacağız.”

 

Mahallenin diğer önemli sorunlarının başında toplu taşıma olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşlardan gelen yeni otobüs hattı eklenmesi ve otobüs seferlerinin sıklaştırılması gibi talepleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceklerini dile getirdi. Nilüfer Belediyesi Yüzüncüyıl Hizmet Binası’nı yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Bozbey, KalDer Bursa’nın mahallede yaptığı sosyal alanın da tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki sosyal alanların artacağını vurguladı. Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Yüzüncüyıl Hizmet Binası’nı önemsiyoruz. İçinde NİLSEM çatısı altında sanatsal kursların, sergi salonların olacağı bir bina. Bunun yanında yapımı devam eden KalDer Bursa’ya ait bir yapı var. O da yakın zamanda tamamlanacak. Bunlar, sosyal projeler. Kentin, kentlinin, mahalle halkının bir arada bulunabileceği, sosyal ilişkilerini geliştirebileceği, aynı zamanda yeni eğitimler alabileceği projeler.”

 

Vatandaşlardan gelen taleplerin yerine getirilmesiyle birlikte Yüzüncüyıl Mahallesi’nin yaşanabilir özelliğinin daha da artacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı Ali Şık ile Yüzüncüyıl Mahalle Komitesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Bozbey, “Muhtarımızın ve mahalle komitemizin duyarlılıkları üst düzeyde. Hiçbir karşılık beklemeden özverili bir şekilde çalışarak, önemli katkılar yapıyorlar. Kent adına, mahalle adına kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer mahallelerimize örnek olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Başkan Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep edenleri de Başkan Burada karavanında ağırladı Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi de Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek, desteğinden dolayı plaket vererek teşekkür etti. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık