solyanreklam
sagreklam

Başkan Dündar’dan Sorunlara Yerinde Çözüm

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, başkan yardımcıları ve belediye bürokratlarıyla birlikte Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşın şikayet ve önerilerini dinledi.

Başkan Dündar’dan Sorunlara Yerinde Çözüm
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 16:54

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, başkan yardımcıları ve belediye bürokratlarıyla birlikte Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşın şikayet ve önerilerini dinledi.

Her hafta en az bir mahalleyi ziyaret ederek esnaf ve vatandaşla bir araya gelen, onların şikayetlerini dileyip sorunlarına çözüm üreten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşların şikayetlerini, istek ve önerilerini dinleyen Başkan Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Kiremitçi Mahalle Muhtarlığı’nda soruları cevapladı. Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerinin Bursa’nın merkezinde, yeni ve modern yapılaşmanın, yerleşimin olduğu bir bölgede yer aldığını ifade eden Dündar, “Ancak, hala TOKİ ile devir sorunlarından kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu bölgenin bence en önemli sorunu, yönetimin burada oturan vatandaşlara devredilmemiş olması. Öncelikle bunun çözülmesi gerekiyor” dedi.  

Sosyal belediyecilik ilkelerinin temelini oluşturan yerinden ve birlikte yönetim anlayışının bir gereği olarak, mahalleleri ziyaret edip, esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir araya geldiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Doğanbey ve Kiremitçi Mahallelerimiz de, bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin ardından, zaman zaman yönetimsel sorunlar yaşıyor. Şu anda yaşanan bazı sıkıntıların temelinde de yönetim sorunu yatıyor. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Temizlik, çevre düzenlemesi, park ve yeşil alanların bakımı gibi konularda bir sıkıntı yok. Bizim yönetimin izni ve bilgisi olmadan, okul, sağlık ocağı ve benzeri bir takım hizmetleri yapmamız mümkün değil. Vatandaşlarımızın bir kısmı bunu biliyor ancak, bilmeyenler, belediyenin kendileriyle ilgilenmediğini düşünüyor. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Muhtarımız olsun, mahalle temsilcilerimiz olsun bizlere talepleri iletiyor ve bizler de kendi sorumluluk alanımızla ilgili işleri aksatmadan yerine getiriyoruz. İnşallah TOKİ yönetimi ile vatandaşlarımız arasındaki ihtilaflar sona erer ve söz konusu diğer talepleri de en kısa sürede yerine getiririz” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Yaşanan sıkıntıların büyük oranda vatandaş ve yönetim arasında olduğu anlaşılıyor. Başkanımız, hizmet ve iletişim noktasında bir sorun olmadığını söylüyor. Muhtarımız da aynı görüşü paylaşıyor. Mahalle sakinlerinin TOKİ ile yönetimsel anlamda yaşadıkları sorunu çözmek için belediye ile ortak hareket etmeleri en doğrusu olur. Bizler de sorunların çözümü noktasında gerekli girişimleri ve takipleri yapacağız” diye konuştu. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık