solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’YA GÜZELYALI ATATÜRK PARKI MÜJDESİ

Mudanya Belediyesi; Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı çalışmalarına başlayabilmesi için açtığı davayı kazandı. Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilen yerin tapudaki tahsisinin kaldırılmasını talep eden Mudanya Belediyesi, haklı bulundu.

MUDANYA’YA GÜZELYALI ATATÜRK PARKI MÜJDESİ
  • 16 Aralık 2018, Pazar 16:40

Mudanya Belediyesi; Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı çalışmalarına başlayabilmesi için açtığı davayı kazandı. Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilen yerin tapudaki tahsisinin kaldırılmasını talep eden Mudanya Belediyesi, haklı bulundu. Mahkeme, Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin kamu yararına daha uygun olduğu ve Mudanya Belediyesi’nin projeye bir an önce başlamasının uygun olacağı kararını verdi.

Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2’inci Etabı kapsamında başlatılan çalışmaları engelleyerek usule ve hukuka aykırı hareket eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yargıdan tokat gibi yanıt geldi. Park alanı 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediğinden Mudanya Belediyesi tahsisin kaldırılmasını talep etmişti. Tahsis amacına uygun kullanılmadığına ilişkin Mudanya Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tespit davası açılırken, bölgenin tahsis amacına uygun kullanılmadığını bilirkişi raporuyla da belgelendi. Bu mahkeme tespitiyle Mudanya Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü’ne başvurulurken, tahsisin kaldırılmasını reddeden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne dava açıldı. Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi. Mahkeme; “Davacı idarenin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönündeki çalışma planının kamu yararına daha uygun olduğu, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadığından kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin davacı idarenin yapmak istediği proje ile bir an önce bağının sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğine” hükmetti.

“MUDANYALILARA ARMAĞAN EDECEĞİZ”

Mudanya için hayata geçirdikleri projelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’nın hakkını haramiye hırsıza yedirmeden koruduk bugüne kadar. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Yer, tahsis amacına uygun olmayan biçimde atıl, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edecek biçimde bırakılmıştır. Mudanya Belediye Meclisi 7 Haziran 2016 tarihli toplantısında tahsisin kaldırılmasına ilişkin karar almıştır. Kararı Mudanya Tapu Müdürlüğü’ne gönderilerek tahsisisin kaldırılmasını talep ettik. Tahsisin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'nin muvafakatine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Tahsis kararının kaldırılmasına muvafakat verilmesi amacı ile yaptığımız yazışmalara Büyükşehir Belediyesi yetkili birimleri tarafından dönüş yapılmadı. Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle bizleri haklı buldu ve Mudanya Belediyesi tarafından Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönünde karar verdi. Hemen, mahkeme heyetinin de karar altına aldığı gibi, Atatürk Parkı’nın 2. Etap Projesi’ne başlayacak ve Mudanyalılara armağan edeceğiz” dedi.


 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık