solyanreklam
sagreklam

EDİRNE' DE 2018'İN SON MECLİSİ

Edirne Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Edirne Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildiğini söyledi.

EDİRNE' DE 2018'İN SON MECLİSİ
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 13:55

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin yetkili organlarının aldığı karar doğrultusunda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Edirne Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildiğini söyledi. Gürkan, “Öncelikle Edirne’mize, partimize, aileme, şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Ak Parti Edirne adayı da belirlendi. Ak Parti’ye de hayırlı olsun diyorum. Diğer partilerimizin bildiğim kadarıyla adayları açıklanmadı. Edirne’ye yakışan medeniyette, Edirne’ye yakışan üslupta, Edirne’ye bir şeyler kazandıracak ciddiyette; kişileştirmeden, kavga dövüşe sokmadan, aileleri, çoluk-çocuğu karıştırmadan, Edirne’ye yakışır centilmence bir yarış olmasını temenni ediyorum. Siyaset çok şeydir ama her şey değildir. Onun dışında da bir hayat vardır. Bu yüzden 1 Nisan’da yine bu salonda buluşabilmek; Saraçlar’da gördüğümüz de yine birbirimize selam vermek,  birbirimizin iyi gününde, kötü gününde yine yanında olabilmek adına centilmence bir yarış olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 2018 yılının son meclis toplantısında 9 gündem içi olmak üzere 14 madde görüşülerek karar bağlandı.

Mecliste, geçirdiği rahatsızlık sonucunda bir süre önce hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın verdiği dilekçe de Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na oybirliğiyle havale edildi. Oylama öncesinde söz alan Başkan Gürkan, “CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı maalesef kaybettik. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın, Merhum Erdin Bircan’ın isminin bir sokağa veya caddeye verilmesi için bir dilekçesi var. Bu konuyu Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edeceğiz” dedi.

Edirne Şahi Spor Kulübü Derneği sporcusu Atakan Makas’ı yağlı güreşlerde elde ettiği başarılardan dolayı tebrik eden  Başkan Gürkan, “Edirne’nin evladı Atakan Makas, gerçekten gelecek vaat eden, çok hızlı gelişim gösteren, genç bir pehlivanımız. Kulübünün teklifi üzerine Atakan Makas’ın ödüllendirilmesi konusu sizlerin önünde, uygun görürseniz yağlı güreşi özendirmesi ve elde ettiği başarılarından dolayı bir adet tam altınla Atakan Makas’ın ödüllendirilmesini teklif ediyorum” diye konuştu. Söz konusu madde oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Gürkan, “27-28 kasım tarihlerinde Edirne’de yaşanan aşırı yağışlardan dolayı oluşan doğal afet nedeniyle bütün hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine o doğal afet sırasında Havsa Oğulpaşa Köyü’nde yaşamını yitiren Veysel amcamıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Keşke olmasaydı ama oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1930 yılından beri kayıt tutuyor. Edirne’de 27 Kasım akşamı başlayıp; 28 Kasım sabahı sona eren yağışta metrekareye 128,5 kilogram yağış düştü. Elbette belediye olarak, şehrin planını yapan kurum olarak bundan üzüntü duymamak mümkün değil. Tabi bu tür doğal afetlerde ilk baktığımız şey bir can kaybının olup olmaması. Bunlar Edirne merkezde olmadı. Bir maddi hasar söz konusu. Bu yaraları da el birliğiyle sarmaya çalışıyoruz. Bu doğal afet sırasında bize yardım için koşarak gelen; Valiliği’mizle birlikte bir koordinasyon içerisinde bize destek olan bütün kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Babaeski, Kırklareli, Süloğlu, İpsala Belediyelerine verdikleri ekip ve ekipman destekleri için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Dayanışmalar önemli kavramlardır. Türk Milleti’nin bir arada olmasını temin eder hem de yaraların, hasarın daha çabuk onarılmasını, sarılmasını sağlar. Doğal afetten zarar gören vatandaşların zararları Valilik ve belediyemizin imkanlarıyla bir nebze de olsa giderme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.  

Kocasinan Mahallesi merkez olmak üzere 5 Kasım 2014 tarihli belediye meclisinde oy birliğiyle bir karar aldıklarını belirten Gürkan, “ Meclis Kararıyla İmar Planlarımıza bir plan notu eklemiştik. Demiştik ki yağmur suyu tehdidi altında ki alanları biz tespit ettik, bu alanlar da yapılacak bütün çalışmalarda gerekli fizibiliteyi yaptıktan sonra o binanın su basma kodlarını, bodrum kodlarını belirlemeye Edirne Belediyesi yetkilidir, diye bir plan notu eklemiştik. Bir vatandaşımız İdare Mahkemesi’ne dava açtı. İdare mahkemesi 2 yıl sonra aldığı karala bizim  o plan notunu iptal etti. Ondan sonda bu konu hükümsüz kaldı. Biz bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdik. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yaşanan doğal afetten sonra bu plan notunu mahkemenin görüşleri de dikkate alarak yeniden düzenledi. Gündemimizde ki madde de budur. 2016 Ocak ayında referandum yapmıştık Edirne’de. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu toplama  şebekesini bir arada mı? Yoksa ayrı ayrı mı yapalım? Demiştik. Edirneliler bir arada demişti. Kamuoyunda doğru olmayan bilgiler paylaşılıyor. ‘İller Bankası’ biz yapalım ‘Belediye Hayır biz yapacağız’ dedi diye sözler paylaşılıyor. İller Bankası’nın asla ve asla böyle bir teklifi yoktur. Ne yazılı  nede sözlü olarak. Bunun belgesini sunabilen varsa bu görevi bugün bırakmaya hazırım. Bugün bütün beledilerin İller Bankasına borcu 12 milyar TL civarındadır. 12 milyarın 6 milyarı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne aittir.   Bu altyapı kredisini Temmuz ayından beri bekliyoruz. Henüz onaylanmadı. Son doğal afette bize gösterdi ki, Edirne’nin beklemeye tahammülü yok. Bu yüzden kendi imkânlarımızla altyapıya başlayacağız. Tüm dünyada şehirlerin altyapı planlaması o şehrin yüz yıllık yağış ortalamasına göre planlanır. Edirne’nin 100 yılın yağış ortalaması 24 kg’dır. Ve bütün dünyada 100 kilogramın üzerindeki yağışlar doğal afettir.  Edirne’de altyapı 24 kilograma göre değil de 75 kilograma göre yapılma da bunu önlemek mümkün değildi. Bunun siyasi malzeme olmaması gerekirdi” dedi.

Yaşanan doğal afet olayları nedeni ile yağmur suyu dolayısıyla drenaj problemi yaşanabilecek alanlarda yapılacak uygulamalarla ilgili Plan Notu çalışması yapılması konusu İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık