solyanreklam
sagreklam

Bursa Basını Osmangazi’yi Gezdi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve gelişinin dokuzuncu yılında Bursa basınının temsilcilerine belediye yatırımlarını gezdirdi.

Bursa Basını Osmangazi’yi Gezdi
  • 25 Nisan 2018, Çarşamba 19:31

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve gelişinin dokuzuncu yılında Bursa basınının temsilcilerine belediye yatırımlarını gezdirdi. Yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, Osmangazi Meydanı’nın eskisini ilk kez basına tanıtarak dev projenin temelinin bu yaz atılacağını söyledi.

 

İki bölüm halinde gerçekleştirilen basın turunda dün köşe yazarları ile bir araya gelen Başkan Dündar,  bugün de gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcilerine yatırım ve çalışmaların gerçekleştirildiği bölgeleri otobüs ile gezdirdi. Basın turuna ilk olarak Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak en önemli yatırımlarından biri olan Osmangazi Meydanı’ndan başlayan Başkan Dündar, “Osmangazi Meydanı projesinde Bursa’yı ve vatandaşlarımızın menfaatini düşünerek hareket ettik. Yüksek maliyetlerde olmasından dolayı kolay kolay hiçbir belediyenin yapmaya cesaret edemeyeceği bir çalışma başlattık. Bizler burada yap-işlet-devret yöntemi ile işin kolayına kaçmak yerine en zor yolu seçtik ve bölgeyi kamulaştırdık. Şuanda sadece 11 parselin kamulaştırılması kaldı. Kamulaştırmalar için 123 milyon Türk Lirası kaynak kullandık. Burasının yıkılması bile bölgeye nefes aldırdı. Biz, zor bölümü geride bıraktık. Bundan sonrası kolay” dedi.

 

DÜNDAR, OSMANGAZİ MEYDANI’NIN ESKİSİNİ TANITTI

 

Osmangazi Meydanı projesini hazırlarken birçok kişi görüştüklerini ve her kesimden insanın görüşlerini aldıklarını belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Meydanı projesi için siyasi partilerin ve akademik odaların temsilcileri ile vatandaşların görüşlerini aldık. En doğru noktaya ulaşabilmek adına farklı bakış açılarını harmanladık. Bölgede yoğun araç trafiği var.  Bu sebeple Osmangazi Meydanı’nın altına 4 katlı ve bin 500 araç kapasiteli bir otopark inşa edeceğiz. Osmangazi Meydanı, belediyemizim bahçesiyle bütünleşecek. Bölgedeki camiyi de yıkarak yeni bir cami inşa edeceğiz. İçerisinde tiyatro, opera ve sinema gibi faaliyetlerin yer alacağı bir kültür merkezini bölgeye kazandıracağız. 7/24 yaşayan bir meydan olacak. Üzerinde fazla bir bina yer almayacak ve Osmangazi Meydanı Bursa’ya özgü mimari ile inşa edilecek. Etrafı revaklarla çevrilecek tarzda bir tasarım hazırladık.  Burayı otopark yaparak, çarşıya gidenlerin araçlarını bırakarak gitmelerini sağlıyoruz. Şehir içinde trafik olmasın istiyoruz. Bu projeyi yaparken Ulubatlı Hasan Bulvarı’nın yerin altına alınarak burasının Santral Garaj Mahallesi ile bütünleşmesini sağlayacağız. Bursa’yı ne yazık ki böldük. Şimdi Osmangazi Meydanı ile Ankara Yolu’nun altını birleştireceğiz. Eski şehir ile yeni şehir bu proje ile birleşecek. Osmangazi Meydanı’nı iki etap halinde ihaleye çıkacağız. Birinci etabının temelini bu yaz atarak, daha sonra ikinci etabın inşaatına başlayarak projeyi tamamlamış olacağız. Bu projenin somutlaşmaya başladığı noktayı ilk kez burada paylaşıyorum” diye konuştu.

 

“YAŞAMA KALİTE KATACAĞIZ”

 

Basın mensuplarına Kaliteli Yaşam Merkezi’nin inşaatını gezdirerek proje hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Bu projemizi 15 bin metrekare alan üzerinde inşa ediyoruz. Bu tesisimizin inşaatında, zeminin 15 metre altına özel bir makine ile çimento enjekte etik ve böylelikle zemini daha dayanıklı hale getirerek inşaata başladık. Bu proje Türkiye’de sosyal belediyeciliğin geldiği en üst nokta olacak. Bu tesisin içerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezi yer alacak. Kampüs şeklinde projelendirilen merkez, bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak. Kaliteli Yaşam Merkezi, büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak. Bu projemizi Demirtaş bölgesinde uyguluyoruz. Demirtaş, Osmangazi’nin ikinci gelişim bölgesi. 2009 yılında Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte Demirtaş ciddi bir gelişim gösterdi. Bu yılın sonunda bitirmeyi hedeflediğimiz bu projemiz de bölgeye ve Bursa’ya önemli bir değer katacaktır” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATLETİZM SALONU

 

Türkiye’nin en büyük atletizm salonu olan Osmangazi Atletizm Salonu’nun inşaatını tamamladıklarını belirten Başkan Dündar, salon hakkında basın mensuplarına açıklamalar. Başkan Mustafa Dündar, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak çalışıyoruz. Toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen salon, sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında sporcuların yetişmesine olanak sağlayacak. Burası, 72 metre çatı açıklığı ile Türkiye’nin en büyük atletizm salonu özelliğine sahip. Osmangazi Atletizm Salonu’nda 6 adet koşu kulvarı ile 4 adet ısınma kulvarı bulunacak. Bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olan atletizm salonunun pist uzunluğu ise 120 metre olacak. Osmangazi Atletizm Salonu’nun kendine özgü bir mimarisi var. Binanın dışında yer alan çıkıntılar koşan atletleri simgeliyor. Biz salonun inşaatını bitirdik. Salonun pisti, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uluslararası standartlarda inşa edilecek. Türk atletizmine değer katacak bir proje oldu. İnşallah kısa zamanda faaliyete geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

“9 YILDA KAMULAŞTIRMAYA 500 MİLYON LİRA HARCADIK”

 

Osmangazi’nin gelişim bölgesi olan Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Dündar, ““Yunuseli, Hamitler, Güneştepe Bölgesi’nde uyguladığımız imar planları ile 150 bin kişilik bir şehir oluşturduk. Bu bölgede 14 kilometre bisiklet yolu inşa ettik. Burada inşa edilen binalar, Cumhurbaşkanımızın da istediği gibi zemin+5 kat standartlarında oldu. Yunuseli-Hamitler cazibe merkezi haline geldi. 9 yılda Osmangazi'de kamulaştırmaya 500 milyon lira harcadık. Bütçeyi iyi kullanarak kimseye borçlanmadan, planlı bir şekilde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız devasa projelerin Türkiye'ye örnek olmasının gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“FETİH MÜZESİ’NİN AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANIMIZI DAVET ETTİK”

 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin inşaatında da sona gelindiğini ifade eden Başkan Dündar, “Çok özel bir yapı ortaya çıkıyor. Kubbe içindeki sanatsal çalışmanın dışında binanın kendine has özelliği var. Yeşil bina konseptinde yağmur suyundan güneş enerjisine kadar faydalanıldığı, kütüphanelerin, bin kişilik gösteri merkezlerinin bulunduğu, kültür yaşam merkezi olarak burada inşasını bitirdik. Sinema, toplantı salonları kafeteryası, her gün, hafta içi hafta sonu yaşayacak canlı bir merkez olacak.  Burasının en önemli işlevi bir eğitim merkezi olması. Resimlerle Bursa’nın fethini anlatıyoruz. Osmanlının kuruluşu burada canlanıyor. 16 büyük tabloyla Bursa’daki önemli olaylar resmedilecek. Bursa 23 yıl kuşatma ile fethedildi. 23 yıllık kuşatma, atalarımızın şehri fethederken kan akmamasını istedikleri için yapılan bir savaş anlayışıdır. Aslında burada Osmanlı’nın adaleti, huzuru, barışı ve güvenliği resmediliyor. Çünkü kan dökülmesin diye 23 yıl Bursa kuşatılmış. Osmanlı’nın bırakın yörüklere o günün şartlarında Bizanslılara bile zulmetmediği görülüyor. Panoramik resim, müzenin kubbesinde yer alacak. 360 derece ile her taraftan görülecek. İçeri girdiğinizde Bursa’yı göreceksiniz. 3 boyutlu malzemeler de var. Bir dönem bitiyor, Osmanlı başlıyor. Onların kalıntıları lahitler de olacak. Onlarla bu resim bütünleşmiş olacak. Farklı bir görsel ortaya çıkacak. Tam panoramik müzeler arasında en büyüğü burası. 6 direk üzerine kubbenin oturduğunu görüyoruz. Bu altı direk 6 padişahı simgeliyor. Müzedeki Çiniler de özel üretildi. Bu müze, Bursa ekonomisine ve Hanlar Bölgesi’ne ciddi katkı ve tanıtım desteği sağlayacak. Turizme büyük katkısı olacak. Çevresindeki otoparkı ile yerli ve yabancı turistler de araçlarını buraya bırakarak yürüme mesafesinde Ulucami ve Hanlar Bölgesi’ne gidebilecek. Açılışla ilgili Cumhurbaşkanımıza dosya sunuldu. İnşallah açılışına bekliyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık