solyanreklam
sagreklam

Osmangazi’den Öğretmenlere Özel Konser

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel konser düzenlendi.

Osmangazi’den Öğretmenlere Özel Konser
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 12:59

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel konser düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan ‘Uludağ Makam Topluluğu’, birbirinden güzel Balkan Türküleri’ni öğretmenler için seslendirdi. 

Osmangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenleri unutmadı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenleri bir araya getiren anlamlı bir konser düzenledi. Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan ‘Uludağ Makam Topluluğu’ sahne aldı. Yaklaşık 2 saat süren konserde, birbirinden güzel Balkan Türküleri’ni seslendiren Uludağ Makam Topluluğu üyeleri, dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Konserin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sözlerine tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Anne ve babadan sonra en önemli eğitimi öğretmenlerin verdiğini ifade eden Başkan Dündar, “İnsanın hayatına yön veren ve kişiliklerin gelişimine katkı sağlayan en önemli kişiler öğretmenlerimizdir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kaliteli bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını görürüz. Ülkemizin ve toplumumuzun tarihte olduğu gibi yeniden hak ettiği yerlere gelmesi için öğretmenlerimize büyük sorumluluk ve görev düşüyor. Böyle kutsal bir görev icra eden öğretmenlerimizi sadece yılın bir günü değil her gün hatırlamalı ve değerlerini bilmeliyiz. Bugün konser verecek olan Uludağ Makam Topluluğu, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşuyor. Bu akşam birbirinden güzel Balkan Türkülerini kendileri gibi öğretmen olan tüm meslektaşları için söyleyecekler. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş’te yaptığı konuşmada, “Mesleğimde 41’inci yılımı yaşıyorum. İlkokuldan üniversiteye tüm öğretmenlerimizin adlarını hatırlıyorum. Vefat etmiş tüm öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Hayatta olan öğretmenlerimizin de ellerinden öperim. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a öğretmenlerimiz için böyle güzel bir gece hazırladıkları için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dündar, konuşmasının ardından yıllarını öğretmenlik mesleğine vermiş emektar öğretmen Emin Boncuk’a, Anadolu’nun dört bir köşesinde bu kutsal mesleği fedakarca yürüten tüm öğretmenler adına plaket taktim etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık