solyanreklam
sagreklam

Diyarbakır Gençlik Festivali Başladı

Kültür, sanat, spor etkinlikleri ve konserlerin yer alacağı "Diyarbakır Gençlik Festivali"nin açılışı Kent Meydanı'nda yapıldı.

Diyarbakır Gençlik Festivali Başladı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 1:01

Kültür, sanat, spor etkinlikleri ve konserlerin yer alacağı "Diyarbakır Gençlik Festivali"nin açılışı Kent Meydanı'nda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "2018 Ocak ayında Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Kent Meydanı'nda bu güzel festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Diyarbakır Gençlik Festivali Kent Meydanı'nda başladı. Açılış için düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gençler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Kadirşinas Diyarbakırlı Hemşehrilerimize her daim hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi. Festivalin asıl sahibi gençlere seslenen Başkan Atilla, "13 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış 33 medeniyetin mirası şehrimizde düzenlenen 'Gençlik Festivali'ne hoş geldiniz. Tarihten aldığı güçle her dönem geleceğe emin adımlarla ilerleyen Diyarbakır’ımız, bu gün adına yakışır bir festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor." diye konuştu.

‘Gönül coğrafyasının öncü şehridir Diyarbakır’

"Kadim Tarihiyle Peygamberler ve Sahabeler Şehri olarak bilinen Diyarbakır’ımız ülkemizin ve bölgenin önemli şehirlerinden biridir" diyen Başkan Atilla, konuşmasına şöyle devam etti: "Sahip olduğu kültürel mirası ve manevi yaşantımıza katkılar sunan şahsiyetleriyle gönül coğrafyasının öncü şehridir Diyarbakır. Peygamber Kabirleri, Sahabe Türbeleri, Surları, Ulu Camisi, Ongözlü Köprüsüyle Mimari ve Manevi Bir Şehirdir Diyarbakır. Sezai Karakoç, Cahit Sıtkı Tarancı gibi birçok edebi şahsiyeti yetiştiren bir kültür şehridir. Bu şehrin yüzlerce yıllık mimari eserlerinde gençlerin emeği, alın teri vardır. Bugün de Gelişen ve kalkınan Diyarbakır’ımızda sizin emeğiniz, alın teriniz vardır."

Diyarbakır’a ve gençlere önem verdiklerini belirten Başkan Atilla, şunları söyledi: "Dinamikliğimizi gençliğimizden alıp; Diyarbakır’ımızı gelecek kuşaklara hep birlikte taşımanın gayretini gösteriyoruz. Bu sebeple bize genç kimdir ve gençlik nedir, diye sorarsanız; Genç ve gençlik, 13.000 yıldır yaşayan ve üreten, Surlarıyla binlerce yıldır ayakta kalan ve Dünyaca tanınan, birçok medeniyetin ortak mirası olan, hoşgörünün, kardeşliğin ve misafirperverliğin mekânı olan, tarihten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerleyen, bereketli sofraların sahibi Diyarbakır’dır. Yani bu şehrin can damarı olan sizsiniz."

“Kent Meydanı'nda festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Hükümetimizin desteğiyle şehrimizde olumlu değişimlerin yaşandığını belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Bu anlamlı günde; Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin hizmetinde olduğumuzu hatırlatır, gençlerimiz için yapılacak tüm etkinlik ve faaliyetlerde can-ı gönülden yer alacağımızın altını çizmek isterim. Gençlere yönelik hizmetlerimizi gerçekleştirmek için belediyemiz bünyesinde daha önce bulunmayan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesini açtık. Gençlerimiz için şehrimize spor sahaları kazandırdık, gençlerimizin faydalanacağı Bilgi Evi’ni, Millet Kıraathanesi’ni ve Kütüphaneleri hizmete açtık, spor okullarıyla ve birçok etkinlikle gençliğimizin yanında yer aldık. Çünkü biliyoruz ki gençlik gelecektir. 2018 Ocak ayında Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan ‘Kent Meydanı'nda bu güzel festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Festivalin hayırlı olmasını dileyen Başkan Atilla, konuşmasını şöyle sonlardı: "Bu vesileyle Festivalin Gençliğimize ve Diyarbakır’ımıza hayırlı olmasını diler, birbirinden değerli etkinliklerin yer aldığı ve önemli sanatçıların sahne alacağı festivalin huzur ve güven içerisinde tadını çıkarmanızı, gençlik heyecanında ve Diyarbakır tadında bir festival dilerim. Festivalde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, çalışanlara ve bu heyecanı bize yaşatan herkese şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunarım."

Konuşmaların ardından Sevgi Korosunun sahne aldı. Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, daha sonra alanda kurulan stantları gezdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık