solyanreklam
sagreklam

BELMEK'TEN KARMA SERGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri (BELMEK) kurslarında eğitim alan kursiyerler, çalışmalarını karma sergide topladı.

BELMEK'TEN KARMA SERGİ
  • 07 Mart 2019, Perşembe 11:15

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME VE EL BECERİLERİ KURSLARINA (BELMEK) KATILAN KURSİYERLER, EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİNİ SERGİLEDİ

-ZAFER ÇARŞISI GÜZEL SANATLAR GALERİSİ’NDE SERGİLENEN YENİMAHALLE VE SİNCAN BELMEK KURSİYERLERİNİN BİRBİRİNDEN RENKLİ ESERLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri (BELMEK) kurslarında eğitim alan kursiyerler, çalışmalarını karma sergide topladı.

         Sincan ve Yenimahalle BELMEK kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergiledi.

EL EMEĞİNİN KIYMETİNİ GÖSTEREN SERGİ

         BELMEK kurslarında usta eğitmenlerden ücretsiz aldıkları dersler ile hobi edinen hatta ailesine ekonomisine katkı sağlayan Başkentli kadınlar, birbirinden renkli ürünleri sergilemenin mutluluğunu yaşadı.

          Yenimahalle ve Sincan BELMEK kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği “El Emeği Göz Nuru Karma Sergisi”nin açılışını Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz birlikte yaptı.

        Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği karma sergiyi gezen ve ürünler hakkında bilgi alan Tiryaki, “El emeği olan her şey bizim için çok kıymetli. Bu kurslar sayesinde kadınlarımızın ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha keşfetmiş olduk” dedi.

         Karma Sergide; Patchwork’ten Mefruşata, Takı Tasarımından El Nakışına, Hat Sanatından Tezhip Sanatına, Mozaik’ten Ahşap Rölyefe, Yağlı Boya Resimden Deri İşlemeciliğine kadar 31 ayrı branşta birbirinden renkli eserler yer aldı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık