solyanreklam
sagreklam

"Fuar Adı Altındaki Ticarete İzin Vermeyeceğiz"

Başkan Çelik, Kayseri esnafının yanında olduğunu söyledi ve Yöresel Ürünler Fuarı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 0:00
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kapalı Çarşı Esnafları Derneği’nin ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar adı altındaki ticarete izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Çelik, bu tür fuarların bir daha Kayseri’de yapılmayacağını kaydetti.  
Kapalı Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Reşit Benki ve dernek üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette yöresel ürünler fuarı ile ilgili tepkilerini dile getiren Dernek Başkanı Benki, bu fuarın Kayseri esnafına ve özellikle Kapalı Çarşı esnafına büyük sıkıntı verdiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bu sözler üzerine fuar adı altında yapılan ticaret konusunda esnaflar gibi düşündüğünü ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtti. Esnafların her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, “İstihdam sağlayan, kaynak üreten, vergi veren herkes başımızın tacı” diye konuştu.
“ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI AÇILMAYACAK”
Yöresel ürünler fuarı diye adlandırılan; ancak fuarcılıkla alakası olmayan organizasyonun bir daha açılmayacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Kısa süre önce Ticaret Odası Başkanımızla da konuyu görüştük. Mustafa Çelik burada olduğu müddetçe Dünya Ticaret Merkezi’nde bir daha yöresel ürünler fuarı adı altında ticaret yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Burada kendi esnafımız dururken dışarıdan gelen insanların bu şehirde oluşan nakit değeri alıp dışarıya götürmesi hoş bir şey değil. Sizlerle beraber biz de aynı düşüncedeyiz. Fuar adı altındaki ticarete izin vermeyeceğiz. Fuarda fuarcılık yapılır. Burası satış yapma alanı değil. Ticari mekan olarak fuar alanının kullanılmasına iznimiz yok” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık