solyanreklam
sagreklam

Karacabey'den Türkiye'ye örnek olan mesleki eğitim projesine Mitsubishi Electric desteği

Karacabey'den Türkiye'ye örnek olan mesleki eğitim projesine Mitsubishi Electric desteği

Karacabey'den Türkiye'ye örnek olan mesleki eğitim projesine Mitsubishi Electric desteği
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Karacabey’den Türkiye’ye örnek olan mesleki eğitim projesine Mitsubishi Electric desteği

Karacabey’de, eğitime destek faaliyetleri kapsamında Belediye Başkanı Ali Özkan’ın girişimleri sonucunda hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde tüm Türkiye’ye örnek gösterilen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin laboratuvar ve teknoloji sistemleri ile çevresel düzenlenme çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl, Ermaksan ve Festo şirketleri tarafından, okulun Metal Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarına toplamda 6 Milyon TL’lik makine ve otomatik kumanda sistemlerinin kazandırılmasının ardından, bu kez de Mitsubishi Electric, okulun elektrik ve elektronik atölyelerine laboratuvar desteği verdi.

Belediye Başkanı Ali Özkan’ın göreve gelmesinden bu yana, Karacabey Belediyesi’nin en önemli yatırım önceliklerinin başında gelen eğitime destek çalışmaları hızla sürüyor.

Başkan Ali Özkan’ın girişimleri sonucunda hayata geçen ve mesleki eğitim-sanayi iş birliğinde tüm Türkiye’ye örnek gösterilen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin laboratuvar ve teknoloji sistemleri ile çevresel düzenlenme çalışmaları olumlu sonuçlar verirken, okula destekler de sürüyor.

Geçtiğimiz yıl, Ermaksan ve Festo şirketleri tarafından okulun Metal Teknolojisi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarına toplamda 6 Milyon TL’lik makine ve otomatik kumanda sistemlerinin kazandırılmasının ardından, bu kez de Mitsubishi Electric, okulun elektrik ve elektronik atölyelerine laboratuvar desteği verdi.

Destek çalışmaları kapsamında, Mitsubishi Electric tarafından Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Okul Müdürü Hikmet Tetik’in de yer aldığı ziyarette, Mitsubishi Electric adına; Bölge Yöneticisi Atakan Karataş, Kıdemli Müdür Tolga Bizel ve Kıdemli Teknik Danışman Hiroshi Matsumura yer aldı.

Sanayicilerin desteği çok önemli

Mitsubishi Electric tarafından verilen desteğin, mesleki eğitimin gelişmesi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm iş dünyasına eğitime yatırım çağrısında bulunarak, desteklerinden dolayı Mitsubishi Electric firmasına teşekkürlerini iletti.

Başkan Özkan, “Okul-sanayi iş birliği, mesleki eğitimin yaygınlaşması ve öğrencilerin üreterek, kendilerini geliştirerek iş gücüne dahil olmaları açısından çok önemli. Öğrencilerin teknoloji odaklı gelişip, iş gücüne daha yetkin bireyler olarak kazandırılması amacıyla yapılan bu yatırımlar, bugüne dek öğrencilerin gelişimleri için çok önemli geri dönüşler sağladı. Aynı verimliliğin, Mitsubishi Electric firmasının laboratuvar desteğinde de sağlanacağına inanıyorum. Biz de Karacabey Belediyesi olarak, okulun çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını üstlenmiştik. Öğrencilerimiz buradan yetişerek, ilerleyen yıllarda ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Büyük önem veriyoruz

Ziyarette Mitsubishi Electric yetkilileri de geleceğimiz olarak gördükleri öğrencilere tam destek vermeye devam edeceklerini belirterek, bu tip kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına şirket olarak büyük önem verdiklerini söyledi.

Son derece verimli geçen görüşmelerin ardından Mitsubishi yetkilileri, Karacabey’deki programı kapsamında Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Naci Güncü’yü de ziyaret etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık