solyanreklam
sagreklam

BAŞKONUŞ YAYLASI'NDA "BÜYÜK" BULUŞMA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenlikleri 1 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

BAŞKONUŞ YAYLASI'NDA
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenlikleri 1 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Başkonuş Yaylası’nda gerçekleştirilen Yayla Şenliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın birbirinden harika eserlerin yer aldığı Mehter Konseri ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmaları bölümünde ilk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Başkonuş Yaylası’nda bir araya gelmelerinin şenlikten ziyade birlik ve beraberlik içerisinde olmak için toplandıklarını söyledi.

BAŞKONUŞ YAYLASINI DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

Başkan Erkoç toplantının Başkonuş Yaylası’nda yapılmasının asıl amacının, Başkonuş Yaylasını Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmak olduğuna dikkat çekerek: “3. Geleneksel Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenliği aslında birlik ve beraberlik toplantısı. Biz hep beraberiz, hep beraber Kahramanmaraş’ız diyoruz ya, işte hamdolsun bunun en güzel örneklerinden bir tanesi burada yaşanmakta. Kahramanmaraş’ın her mahallesinden muhtarlarımız, mahalle başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız burada. Burası birlik, beraberlik ve kaynaşma yeri. Burası omuz omuza durma yeri. Hep beraberce yüreklerin Kahramanmaraş için attığı yer burası. Başkonuş Yaylası, ülkemizin ve Kahramanmaraş’ın en güzel yaylalarından bir tanesi. Hem burayı dünyaya duyurmak açısından, hem de bu sıcak yaz gününde birlik ve beraberliğimizi güçlendirme açısından bu toplantı çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Amacımız, niyetimiz, stres atma, muhabbet etme, tanışma ve kaynaşma” diye konuştu.

BİRÇOK BAŞARILARA İMZA ATTIK

Göreve geldikleri zamandan bu zamana geçen 4 yıllık zaman diliminde birçok başarılara imza attıklarını, birçok projeler üreterek yatırım yaptıklarına işaret eden Başkan Erkoç: “Biz göreve geldiğimizden bu yana ilimiz genelinde çok büyük başarılara imza attık. Yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler, tünel kavşaklar gibi hizmetlerin yanı sıra Yedikuyular Kayak Merkezi, Kapıçam Ekstrem Spor Merkezi gibi çok büyük yatırımları yaparak halkımızın istifadesine sunduk. Bunun yanı sıra ilimizde tarım, hayvancılık ve gıda sektörüne yönelik çalışmalarımıza da başladık ve Dondurma Müzesi, Soğuk Hava Deposu, Biber Üreticileri için Organize Sanayi Bölgesi, hayvan üreticilerimiz için Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırım ve hizmetlerimiz de devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın yanı sıra modern illerde olan hafif raylı sistemin de ilimizde olması için çalışma ve gayretlerimiz devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYESİYİZ

Kahramanmaraş’ın turizm pastasından daha fazla pay alması için çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Şehrimizin tanıtımı adına, turizmden daha fazla pay alması adına TURSAB yetkililerini ilimize davet ederek ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik. Bunun neticesinde Hamdolsun Kahramanmaraş GAP turlarına da eklendi ve yoğun şekilde yerli turist gelmekte. Yabancı firmalarla da konuşmaktayız, amacımız Kahramanmaraş Türkiye’nin turizm pastasından Antalya gibi, Muğla gibi en fazla payı alan illerden biri olsun. Büyükşehir olarak dört yıldan beri yoğun bir şekilde çalışmaktayız ve tempoyu da her geçen gün artırmaktayız. Yeni kurulduk, ilk defa Büyükşehir olduk, ilk defa bütün şehir olduk. Bizim akranlarımız 30-40 yıl önce büyükşehir olmuştu. Aradaki açığı kapattık alt yapı olarak. Şuan Türkiye’de en çok yatırım yapan Büyükşehirlerden bir tanesiyiz. Olmaya da devam edeceğiz.

Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayarak davetimize icabet eden tüm konuklarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize teşekkür ediyor, saygılar ve sevgiler sunuyorum.”

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından programda Kahramanmaraş’ın tanınmış ozanlarından Hilmi Şahballı başta olmak üzere birçok ozan programa katılarak birbirinden güzel kendi yazdıkları eserleri seslendirdiler.

Kahramanmaraş bölgesine ait ortaoyunlarından ‘Düğünden Koz Kaçırma Serçe Oyunu sahnelenmesinin ardından program cirit ve gökbörü oyunları ile devam etti.

Muhtarların ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini topluca halay çekmesinin ardından programın sonunda tüm katılımcılar protokol mensupları ile birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık