solyanreklam
sagreklam

Turizm Koridorun Final Noktası İznik

İznik Belediyesi İpek Yolu Turizm Koridoru Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda daha önce oluşturulan turizm koridorunda önemli bir nokta oluşturacak İznik’in koridorun final noktasına yer alması kararlaştırıldı.

Turizm Koridorun Final Noktası İznik
  • 07 Mayıs 2018, Pazartesi 16:11

 

İznik turizmine katkı sağlayacak çalışmanın gerçekleştiği toplantıyı Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte ziyaret etti. Toplantıda yetkililerden bilgi alan Vekil Aydın “Böyle bir turim koridorunda İznik’in olmaması koridor açısından büyük bir eksiklik ve kayıp olurdu.Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.Ülkemize ne kadar yabancı turist gelirse gelsin bizim kendi iç turizmimizde oldukça hareketli.Bu sebeple oluşturulacak koridorunda bölge turizmine katkısının büyük olacağı kanaatindeyim.Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyor, desteklerimizin sizlerle olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İpek-Bir Meclis Üyeleri Süleyman Candar ve Dündar Koyutürk, İpek-Bir Müdürü Sibel Bozdağcı,BEBKA Temsilcileri Mehmet Ünür, Erhan Öztürk, Elif Boz Ulutaş,Özge Yıldız, Ankara Kalkınma Ajansı temsilcisi Azize Karaarslan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) Temsilcileri Cem Bayrak, Meva Ecem Çiftci,İznik Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Pösteki ve Özel Kalem Müdürü Engin Semerci katıldı.

İpek Yolu Turizm Koridorun geçiş güzergâhında bulunan Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Taraklı, Geyve, Sapanca, Pamukova ilçelerinin ardından koridorun final noktasında İznik yer alacak. Koridor boyunca bulunan ilçelerin olduğu bölgelerde yer alan Kalkınma Ajanslarının da destek vereceği turizm koridoru çalışmasında turizmin geliştirilmesi öncelikli adım olacak. İlçelerin turizm konusunda geliştirilmesi için koridor boyunca çeşitli turizm faaliyetleri düzenlenecek, ilçeler için tanıtım filmleri ve tanıtım materyalleri oluşturularak bu bölgenin kalkınmasına destek sağlanacak.

Etkinliğe ev sahipliği yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “İznik ilçemizin özellikle turizm alanında da gelişmesi, çeşitli turizm faaliyetlerinin içinde yer alması için girişimlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda belediye olarak üyesi olduğumuz İpek Yolu Belediyeler Birliği ile yaptığımız ortak çalışmalar sonrasında oluşturulan Turizm Koridorunda İznik ilçemizin önemli bir noktada yer alması gündeme geldi. Bu kapsamda belediyemizde düzenlenen toplantıda ilçemizin turizm koridorunun finalinde yer alması, koridor ile ilgili yapılacak tanıtım çalışmalarında da yer alması için kararlarımızı aldık. İpek Yolu boyunca uzanacak turizm koridoru bölgemize ve ilçemize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesile ile hemşerilerimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık