solyanreklam
sagreklam

UYSAL: 'EN İYİLERİ PLANLAMAK İÇİN SOSYAL BİLİMLERE İHTİYAÇ VAR'

UYSAL: 'EN İYİLERİ PLANLAMAK İÇİN SOSYAL BİLİMLERE İHTİYAÇ VAR'

UYSAL: 'EN İYİLERİ PLANLAMAK İÇİN SOSYAL BİLİMLERE İHTİYAÇ VAR'
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 11:12

İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde gençlerle buluşan Mevlüt Uysal, sosyal bilimlerin toplumun ve ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Dünyaya hükmeden ve yönlendiren yapılara baktığımızda, ardında tekniğe iyi yön veren sosyal bilimler var. En iyileri planlamak için sosyal bilimlere ihtiyaç var” dedi.

İbn Haldun Üniversitesi tarafından 4-6 ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen “Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi”nin kapanışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı “Şehir ve Medeniyet” konulu oturum ile sona erdi.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz’ün moderatörlüğünde yapılan “Şehir ve Medeniyet” konulu oturuma, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Zirveye katılan gençlere hitap eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, sosyal bilimlerin toplumun ve ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Mevlüt Uysal, “Dünyayı yönlendiren yapılara baktığımızda, ardında tekniğe iyi yön veren bir sosyal bilimler var. En iyileri planlamak için sosyal bilimlere ihtiyaç var” dedi.

İSTANBUL’UN BAŞARISI SOSYAL BİLİMLERİN BAŞARISIDIR

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığından önce sadece 7 kavşak olduğunu, 4,5 yılda ise 37 kavşak yapıldığını aktaran Başkan Uysal, “Şu anda İstanbul’daki kavşak sayısı ise 263. Hedefler bu şekilde büyüyor. Çöp dağları patlayan İstanbul’dan çöpten elektrik üreten bir İstanbul’a geldik. Haftada bir suları akan İstanbul’dan, su problemini 2071’e kadar çözmüş bir İstanbul’a geldik. Bu planlama sosyal bilimlerin başarısıdır. Sosyal bilim kafası olmasaydı, bu yatırımlar olamazdı herhalde. Kendi problemlerini çözmenin yanında, dünya mazlumlarının sorunlarını ortadan kaldıracak bir siyaset üretmeye adım atmak, ancak sizlerin ufkuyla, sizlerin çalışmasıyla olacak. Bu çıtayı daha yükseğe taşımak için biz siz gençlere güveniyoruz” diye konuştu.

Başakşehir Belediyesi’nde çok güzel işler yaptıklarını dile getiren Uysal, “O işler beni İBB Başkanlığına taşıdı diye düşünüyorum. Bugün, İBB olarak yapmak istediğimiz her şeyi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. En iyileri yapmayı planlamak için de sosyal bilimlere ihtiyaç var. İstanbul’da belediyecilik olarak eksiğimiz olmakla birlikte, mütevazi olmaya gerek yok, dünyada belediyeciliği şu ülke bizden daha iyi yapıyor diyebileceğimiz, örnek alabileceğimiz bir ülke yok” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA 294 KİLOMETRE METRO İNŞAATI VAR

İstanbul’un dünyada 3 ayrı medeniyete toplam 1500 sene başkentlik yapmış bir şehir olduğunu ve dünyada başka böyle bir şehir olmadığını söyledi. Başkan Mevlüt Uysal, doğudan batıya 100 kilometre uzanan ve 15 milyondan fazla nüfusu olan İstanbul’un, trafik problemini dünyanın birçok şehri kadar çözdüğüne dikkat çekti.


İstanbul’da şu anda 294 kilometre metro inşaatının devam ettiğini ve yerin altında 25 bin kişinin çalıştığını vurgulayan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul’da 160 kilometre işleyen metro var. 2 sene sonra 294 kilometrelik inşaatlar tamamlandığında, raylı sistemde Londra’yı geçmiş olacağız. Hedefimiz, inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde 600 kilometre daha ilave metro yaparak 1000 kilometreyi aşmak. Şu anda dünyada en çok metro inşaatı olan şehir konumundayız. Buna rağmen, mevcut hızla gidersek, önümüzdeki 30 yıl içinde metro inşaatlarını tamamlayabileceğiz. Daha hızlı nasıl metro yaparız diye çalıştık. Yeni geliştirdiğimiz formülle inşallah önümüzdeki 5 yıl içinde bu 600 kilometre metroyu ihale etmeyi planlıyoruz. Ondan sonraki 3 yıl içerisinde de bu metroları hizmete alabilirsek, inanıyorum ki dünyanın en meşhur teknik üniversitelerinde bu ders olarak okutulur. İstanbul’un1000 kilometrelik metro hedefine kısa zamanda ulaşıp dünyada trafik sorununu en iyi çözen şehir konumuna gelmesini hedefliyoruz.”

Uysal konuşmasının sonunda, kendisinin de hukuk mezunu bir sosyal bilimci ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olduğunu belirten Başkan Uysal, sosyal bilimler eğitimi veren İbn Haldun Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk defa uygulanan bir sistemle yüzde 50’si lisans, yüzde 50’si master ve doktora düzeyinde öğrenci almasının eğitim adına çok önemli olduğunu vurguladı.

“Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi”nin kapanış oturumu sonrası Başkan Mevlüt Uysal, gençlerin sorularını birebir dinleyip cevaplandırdı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık