Ümraniye Belediyesi, İlçedeki Öğrencilere Çevre Eğitimi Vermeye Devam Ediyor

Ümraniye Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki tüm okullarda eğitim vermeyi sürdürüyor. Bu kez de Atakent Mahallesi’ndeki Genç Osman İlkokulu’nda öğrencilere çevre bilinci, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu gibi konularda eğitim verildi.

Ümraniye Belediyesi, İlçedeki Öğrencilere Çevre Eğitimi Vermeye Devam Ediyor
  • 21 Aralık 2018, Cuma 13:55

Önceden planlanan eğitim programı dâhilinde haftanın belirlenen günlerinde Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince öğrencilere; çevre ve insan sağlığı, geri dönüşüm, yağların geri dönüşümü, enerji tasarrufu, enerji tasarruflu ampullerin kullanılması, elektrik ve suyun açık bırakılmaması, kâğıt, plastik, cam ve metallerin nasıl dönüştürüldüğü, atık pillerin atık pil kutusuna neden atılması gerektiği gibi konular anlatıldı. Genç Osman İlkokulu’nda da verilen eğitimlerle çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.