solyanreklam
sagreklam

'İki Elin Sesi' sergisi TSKM'de açıldı

Kırkyama (patchwork) sanatçıları Lale Aydın ve Meltem Denizci'nin, Mila Patchwork ismini taşıyan, 'İki Elin Sesi' isimli ilk ortak kırkyama sergileri, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı.

'İki Elin Sesi' sergisi TSKM'de açıldı
  • 02 Ocak 2019, Çarşamba 10:15

Kırkyama (patchwork) sanatçıları Lale Aydın ve Meltem Denizci’nin, Mila Patchwork ismini taşıyan, “İki Elin Sesi” isimli ilk ortak kırkyama sergileri, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. 

İki sanatçı, ilk ortak sergilerini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açmaktan mutluluk ve heyecan duyduklarını belirterek, “Kırkyama sanatına aşığız. Bir model gördüğümüz zaman bazen uykularımız kaçıyor. Renkleri düşünüyoruz. Ona ne katabiliriz bazen bunu düşünerek uyuyoruz. Kırkyama hayatımızın tam içinde. Bu ilk ortak sergimizde, farklı zamanlarda yaptığımız çalışmalar yer alıyor” dedi.

Sergide, sanatçıların Anadolu, Osmanlı, Selçuklu dönemine ait motiflere, çini sanatından örneklere yer verdikleri eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın kırkyama sanatıyla hazırlanan tabloları da sergide yer aldı. Sergide, kırkyama ile hazırlanan eserlerin yanı sıra, çantalar, ev tekstil ürünleri, kanaviçe işlenen yatak örtüleri yer alıyor. Sanatçılar eserlerin satışından elde edecekleri geliri Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışlayacak. Sergi, 30 Aralık’a kadar Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. (25.12.2018)


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık