solyanreklam
sagreklam

KKTC'den Zeytin Dalı Harekatı'na destek ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, KKTC heyetini Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) Konferans Salonu’nda ağırladı.

KKTC'den Zeytin Dalı Harekatı'na destek ziyareti
  • 07 Mart 2018, Çarşamba 10:40

Türk ordusunun gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek üzere 5 Mart Pazartesi günü Hatay’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP Gazimağusa Milletvekili ve Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk, UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova, UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, UBP meclis üyeleri, belediye başkanları ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Heyet, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. 


Çelenk sunma töreninin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, KKTC heyetini Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) Konferans Salonu’nda ağırladı. 


Gerçekleştirilen destek ziyaretinde Başkan Savaş, “En önemlisi acıda, kederde birleşmek ve yaşamı güzelleştirmek için dayanışma içerisinde olmaktır. KKTC’nin zor günlerinde birlikte olmuştuk. Ordumuz hem Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak hem de Türkiye’nin sınır güvenliğini güvence altına almak için bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu operasyon planlandığı gibi ilerlemektedir. Bu operasyonu desteklemek için gelmenizden hem Hatay halkı adına hem de Türkiye adına çok teşekkür ederiz. Daha güzel, barış dolu günlerde de birlikte olmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 


Ziyaretin amacı hakkında konuşma gerçekleştiren ve Afrin’de gerçekleştirilen operasyona destek verdiklerini ifade eden UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Hatay’da Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaydı. Ama sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ne dahil oldu. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından alınan hükümet kararı sonrasında Kıbrıs’a huzur geldi, güven geldi. Harekattan önce Kıbrıs’ta Türkler soykırıma uğruyordu. Türk ordusu buna son verdi. KKTC olarak Afrin harekatında da Türk ordusunun yanındayız. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hem Türk milletine hem de cephede çalışan askerimize selam olsun diye KKTC’den geldik. Gelemeyen arkadaşlarımızın da selamını getirdik. Biz biriz ve birlikteyiz. Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’” ifadelerine yer verdi.


 GAZİMAĞUSA’YA HADO SEFERLERİ ÇOK YAKINDA

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yeni projesi HADO ile Gazimağusa seferleri başlatılacağı bilgisini misafir heyet ile paylaşan Başkan Savaş, en yakın zamanda KKTC’ye iade-i ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti. 


Başkan Savaş, Töre’ye Türk bayrağı hediye etti, Töre ise Başkan Savaş’a KKTC bayrağı takdim etti. Ziyaret, bayrakların önünde çekilen anı fotoğrafıyla son buldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık