solyanreklam
sagreklam

ZÜBEYDE ANA KREŞ VE ANAOKULU’NUN ENERJİSİ DOĞADAN GELECEK

ZÜBEYDE ANA KREŞ VE ANAOKULU’NUN ENERJİSİ DOĞADAN GELECEK

ZÜBEYDE ANA KREŞ VE ANAOKULU’NUN ENERJİSİ DOĞADAN GELECEK
  • 26 Ekim 2017, Perşembe 0:00

Her yaştan bireyin mutluluğunu hedefleyen Mudanya Belediyesi, Bademli Mahallesi’nde yapılacak olan Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nun temelini atmaya hazırlanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanıldığı bir yapı olarak inşa edilecek olan binada, rüzgar tribünü, güneş panelleri kullanılacak, yağmur suyu depolama ve geri dönüştürme sistemleri mevcut olacak. Çocuklara enerji bilincinin küçük yaşta verileceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Türkiye’nin en büyüğü Mudanya’da yapılacak” dedi.

Çözüm odaklı hizmetleriyle vatandaş memnuniyetini ön planda tutmayı amaçlayan Mudanya Belediyesi, bu amaçla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu Mudanya’da yapılıyor. Bademli’de arazi çalışmaları başlayan Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nun temeli, kasım ayının başında atılacak. Temel atma töreninden önce bölgede inceleme yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışmaların 3,5 yıllık süre içerisinde geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak derecede yoğun olarak devam ettiğini söyledi.  Geleceğin başarılı bireylerinin Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nda yetişeceğini vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Ülkemizin güçlenmesinin çocukların alacağı sağlam temellere dayanan bir eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz. Kreş ve anaokulu tamamlandığında çocukların bilim, sanat, oyun, müzik, sportif etkinliklerle okula uyumu sağlanacak. Temelini, kasım ayının ilk haftası Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile atmayı planlıyoruz. Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu olması da ayrıca bizi heyecanlandırıyor. Böylesine bir tesisi Mudanyalılara kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERE YENİLENEBİLİR ENERJİ ÖĞRETİLECEK
1 kapalı yüzme havuzu, 1 spor salonu, konferans ve gösteri salonu, 4 tane atölye aktivite odası, 9 derslik ve sınıf, 2 rezerv birim odası, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı planlanan kreş ve anaokulunda gelişim çağındaki çocuklara yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı öğretilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanıldığı bir yapı olarak inşa edilecek binada, rüzgar tribünü, güneş panelleri kullanılacak, yağmur suyu depolama ve geri dönüştürme sistemleri mevcut olacak. Çocuklardaki imgelemeyi geliştirmek üzere rüzgar tribünlerinin kullanılacağı kreşte, çocuklara enerji bilinci verilecek. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık