solyanreklam
sagreklam

ZEYTİN DALI’NDAN SOFRALARA

ZEYTİN DALI’NDAN SOFRALARA

ZEYTİN DALI’NDAN SOFRALARA
  • 27 Aralık 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi, belediyeye ait alanlarla, parklardaki ağaçlarda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını, Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bu toprağın bereketini bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinde örnek uygulamalara imza atan Mudanya Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Mudanya Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından toplanan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Belediyeye ait zeytinlikler ile parklarda yer alan ağaçlardan toplanan zeytinler, işlenmek üzere zeytinyağı üretim tesislerine gönderildi. Üretim sonunda elde edilen zeytinyağı, Zeytin Dalı ekibi tarafından Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Toprakta kendi kendine yetişen, Mudanya’nın simgesi zeytinlerimiz ziyan olmasın dedik ve topladığımız mahsulleri halkımızla, Mudanyalılarla paylaşalım istedik. Bu toprağın ürünlerini bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz. Biz birlikte Mudanya’yız, birlikte üretecek, birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.
Mudanya’da göreve geldikleri günden bu yana bir karış toprağı imara açmadıklarını vurgulayan Başkan Türkyılmaz, kentin tarımsal değerlerini de koruduklarını dile getirdi. Mudanya’nın üç karası adını verdikleri Tirilye tipi siyah zeytin, siyah incir ve kara üzümün önemli bir tarımsal değer olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, tarım ürünlerinin tanıtılması ve geliştirilmesine katkı sağlamanın yanı sıra toprağın bereketini halkla paylaşmak istediklerini söyledi.   

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık