solyanreklam
sagreklam

Yıllardır çözülmeyen sorunları Büyükşehir çözüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Her gün Trabzon'un 15 ayrı noktasında yol çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır sorun olan yolları da yenileyerek insanlığın hizmetine sunuyor.

Yıllardır çözülmeyen sorunları Büyükşehir çözüyor
  • 28 Ağustos 2018, Salı 0:00

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Her gün Trabzon’un 15 ayrı noktasında yol çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır sorun olan yolları da yenileyerek insanlığın hizmetine sunuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği tarafından ortak proje ile ihale edilen Çarşıbaşı-Şahinli-Kovanlı-Yavuz-Yeniköy Mahalle Yolu Sanat Yapıları ve Üstü Yapı işinin yapımına aralıksız olarak devam ediliyor. Proje kapsamında Şahinli-Kovanlı mahalleleri bağlantısı yapılırken, hat boyunca mevcut stabilize ve bozuk satıhlı yol genişletilerek 8 metre genişlikte yeni bir yol platformu oluşturuluyor. Uzun yıllardır önemli ölçüde sorun arz eden yol hattı, sanat yapılarıyla (taş duvar, menfez, büz vb.) destekleniyor. Yol güzergâhı tamamlandıktan sonra yapılacak olan betonlama ve kanaval çalışmaları ile uzun yıllardır sorunlu olan yol, en modern şekilde mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmuş olacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilyol Projesi kapsamında, DOKAP finansmanı ile ihalesi yapılan Erikbeli-Kadırga Yolunda betopnlama ve kanaval yapımına devam ediliyor. Bölgede daha önce yapılan çalışma ile Tonya’dan Erikbeli’ne bağlantı sağlanmıştı. Bu çalışma ile de Erikbeli Yaylası’ndan 14 km mesafe ile Kadırga Yaylası’na bağlantı oluşturuluyor. Böylece ilçe sakinlerinin yol sorunu çözüleceği gibi bölgenin turizm potansiyeline çok önemli katkılar sağlanmış olacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mahalle yollarındaki asfaltlama çalışmalarını da aksatmadan sürdürüyor. Dernekpazarı ilçesi Çalışanlar Mahallesi, Çaykara ilçesi Şahinkaya Mahallesi, Şalpazarı ilçesi Sinlice Mahallesi,  Araklı ilçesi Değirmencik ve Yoncalı mahallelerinde icra edilen yol çalışmaları vatandaşlardan takdir topladı. Çalışanlar Mahallesi Muhtarı Namık Kemal Dizdar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüopğlu ile Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etti. Muhtar Dizdar, “Yolumuz asfaltlandı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahallemizde son derece kaliteli asfaltlama çalışmasına imza atıldı. Bu çalışma bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

Öte yandan il genelinde gerçekleştirilen içme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli olan onarım çalışmaları süratle icra ediliyor. Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan içme suyu çalışması nedeniyle bozulan Vakfıkebir-Karadağ Yolunda başlanılan ve 1 ay içinde tamamlanması planlanan onarım çalışmaları ivedilikle sürdürülüyor. 15 km’lik yol yapılan çalışmalarla eskisinden daha modern hale getiriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son 4 yılda Trabzon tarihinin en büyük yol yatırımlarına imza attıklarını kaydetti. Asfaltlama, betonla, yol bakım ve onarım çalışmaları ile sanat yapısı inşaatlarının yanı sıra uzun yıllardır çok büyük sorun arz eden mahalle yollarını sırasıyla yenilemekte olduklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, “Her noktada yapılması gereken çalışma ne ise belli bir plan ve program dâhilinde o çalışmaları en güzel şekilde sahaya tatbik ediyoruz. Mahallelerimizden yaylalarımıza kadar her noktaya hizmet götürüyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık