YILDIRIMLI KADINLAR SEMİNERDE BULUŞTU

Yıldırım Belediyesi, gençlere ve kadınlara yönelik düzenlenen eğitici ve bilgilendirici seminerler başta olmak üzere, toplumun tamamında farkındalık uyandıracak programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

YILDIRIMLI KADINLAR SEMİNERDE BULUŞTU
  • 11 Aralık 2018, Salı 11:20

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sen Şefkat Kahramanısın’ adlı seminere, Yıldırımlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve salonu dolduran katılımcıların büyük bölümünü gençlerin oluşturduğu seminerde, Türkiye’nin gözde gençlik oluşumlarından Çay House İlim ve Kültür Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar Harun Serkan Aktaş, anneliğin kutsiyeti ve kadınların toplum içerisinde karşılaştıkları sorunlara değindi. Sen Şefkat Kahramanısın adlı seminerde, annelerin çocukları için her türlü fedakarlığı yaptıklarını ve bunun büyük bir kahramanlık örneği olduğunu vurgulayan Harun Serkan Aktaş, “Anneler, evladınız için her şeye katlanıyorsunuz, her türlü sıkıntılara katlanıyorsunuz. Ancak baba böyle değildir. Çünkü baba evladından dolayı kendine bir ayrıcalık, bir nam, bir şöhret ister. Ama anneler ihlas ile karşılık istemeden bunu yapar. Çünkü Cenab-ı Hak, şefkatin aslan payını annelere vermiş. Bu kahramanlık annelerin, hem dünya hayatını hem de ebedi hayatını kurtarabilir” dedi. Kadınlara özgünlük adı altında obje yaklaşımı yapılmasının yanlışlığına dikkat çeken Aktaş, “Kadınlara özgünlük adı altında imtiyazlar sağlanıyor. Elbette ki bu olmalı. Ancak bunun ölçüsü sağlanmadığı zaman hanım kardeşlerimize zulüm başlıyor. En tehlikeli olan da budur. Bugün bir kamyon lastiği reklamında dahi hanım kardeşlerimiz oynatılıyor. Otomobil fuarlarında bile hanım kardeşlerimize obje muamelesi yapılıyor. Özgünlük demek onu bir obje olarak koymak demek mi? Bunu özgünlük adı altında yutturdular” diye konuştu. Programın sonunda Yıldırımlı kadınların seminere katılımlarıyla gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Aktaş, katkılarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti.