solyanreklam
sagreklam

YIL-MEK YENİ UFUKLARIN KAPILARINI AÇIYOR

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) yabancı dil branşları, kariyer planlaması yapmak isteyenlerden, kişisel gelişim için katılım gösterenlere kadar binlerce Yıldırımlı için yeni bir dil öğrenme fırsatı sunuyor.

YIL-MEK YENİ UFUKLARIN KAPILARINI AÇIYOR
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Yıldırımlıların meslek sahibi olmasına katkı sağlamanın yanı sıra, kişisel gelişimlerine destek olmak ve hobi kazanımları için hizmet veren Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) yabancı dil kursları ile ilçe sakinlerine yeni ufuklar kazandırıyor. Geride kalan beş yılda tamamı ücretsiz Arnavutça, Almanya, Rusça, İngilizce, Fransızca, Osmanlıca ve Arapça dil branşlarına katılan 4 bin 285 Yıldırımlı kendilerine artı değer sağlayacak dünyanın kapılarını açtı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Celal Elmas ile YIL-MEK yaz kursları kapsamında devam eden dil branşında eğitim alan kursiyerleri, Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi’nde (BEDESTEM) ziyaret ederek destek oldu. Öte yandan Yıldırım’da yaşayan ve eğitim görmekte olan ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yabancı dil eğitiminde İngilizce dili bilgilerini desteklemek için YIL-MEK yaz okulu kapsamında İngilizce dil eğitimi veriliyor. Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği Kültür Turizm Tanıtma Birliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Yıldırımlı çocuklara BEDESTEM’de İngilizce dil eğitimi yaz okulları süresince verilecek.

ALTIN FIRSATLAR

Yabancı dil öğrenmenin hem kariyer adına hem de günümüz dünyasındaki gerekliliğine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde yaşayan insanlarımızın hayat kalitesini yükseltmek adına birçok sosyal projeyi hayata geçiriyoruz. Bunların başında gelen meslek edindirme kurslarımız kapsamında insanların kişisel gelişimlerine yönelik, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz. Kariyer sahibi olmak isteyen hemşehrilerimiz için yabancı dil kurslarımızla da kendilerine destek olurken, teknolojik gelişmelerle birbirine yakınlaşan toplumların etkileşimi adına en az bir yabancı dil öğrenmeyi önemli görüyoruz. İş yaşantısında artık yalnızca tek bir yabancı dil bilmek dahi yetmiyor. Bizler de yerel yönetim olarak insanlarımıza meslek kurslarımızla altın fırsatlar sunarken kişisel gelişim ve kariyer planlamasına dayalı branşlarımızla da destek oluyoruz. Bugüne kadar Arnavutça, Almanya, Rusça, İngilizce, Fransızca, Osmanlıca ve Arapça dil branşlarına katılan 4 bin 285 kursiyerimiz yeni bir dil öğrendi.Yaz dönemiyle birlikte 2018-2019 eğitim yılında da sürecek kurslarımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

‘YILDIRIM’DA YENİ UFUKLAR AÇILIYOR’

Kariyer hedefinin olmazsa olmazları arasında başarılı bir iş yaşamının yanında en az bir yabancı dil öğrenmek olduğunu vurgulayan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Ekonomiden siyasete, sosyal yaşamdan eğitime kadar iletişim gerektiren dünyada yabancı dil bilenler profesyonel hayata bir adım önde başlıyor. Böyle bir çağda özellikle gençlerimizin yabancı dil öğrenmesi gerekiyor. Çünkü yabancı dil bilenler iş yaşantısında daha çok talep ediliyor. Yıldırımlı vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri, kolayca iş bulabilmeleri ve hayatlarında başarıya ulaşabilmeleri için imkanlar sunan, yeni ufukların kapılarını açan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve YIL-MEK eğitmenlerini kutluyorum. Vatandaşlarımızı belediyemizin kurslarına katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

28.07.2018

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık