solyanreklam
sagreklam

YIL-MEK YENİ KURSİYERLERİNİ BEKLİYOR

Mesleki eğitimlerle Yıldırımlılara altın bilezik kazandıran, okul öncesi eğitim sınıflarıyla miniklerin geleceğine değer katan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), 2018-2019 eğitim yılında yeni kursiyerlerini bekliyor.

YIL-MEK YENİ KURSİYERLERİNİ BEKLİYOR
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Geride kalan eğitim yılında 31 mahalle, 225 sınıf ve 85 branşta verdiği kurslarla 15 bin 895 kursiyeri meslek sahibi yapan YIL-MEK’te yeni kursiyer kayıtları başladı. Yıldırımlıların meslek sahibi olmasına katkı sağlamanın yanı sıra, hobi edinmeleri için hizmet veren Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, 2018-2019 eğitim yılında, meslek edindirme, hobi, dikiş-nakış-mefruşat, geleneksel el sanatları, müzik ve dil alanlarında 36 merkezde 93 branşta eğitim verecek. Web tasarımı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, grafik animasyon, autocad, terarium, kazaz, kağıt rölyef, el sanatları, amigurumi, ebru, resim, ahşap yakma, wayuu çanta, ahşap oyma, iğne oyası, tel kırma, cam, üfleme, hat, filografi, kaligrafi, tezhip, müzik, Osmanlıca, Arnavutça, Arapça ve İngilizce gibi branşlarda, birbirinden uzman eğitmenler tarafından eğitim almak, aldığı eğitimle meslek sahibi olmak isteyen Yıldırımlılar, 30 Eylül 2018 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilecekler. Kursiyerlerin el ürünleri, Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA KOOP) tarafından pazarlanarak satışı sağlanıyor. İşletmesini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi de veriliyor.


GELECEĞİN GÜVENCESİ
Öte yandan yine 2017-2018 eğitim yılında 35 mahalle, 58 sınıf ve 104 şubede 3 bin 914 çocuğu geleceğe hazırlayan YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, 2018-2019 eğitim yılında da çocukların ikinci evi olmaya hazırlanıyor. Çocuklarının değerleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle ve kaliteli bir okul öncesi eğitimle yetişmesini isteyen Yıldırımlılar, 4 yılda on binden fazla çocuğun ücretsiz eğitim aldığı Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’na çocuklarını kayıt ettirebilirler. 36 merkezde eğitim verecek olan YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, geleceğin güvenmesi olmaya devam edecek.


DÖNÜŞÜMÜN SOSYAL AYAĞI
Yıldırım’da çok yönlü bir dönüşüm hamlesi yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni bir şehir inşa etmek bunun sadece bir yönü. Asıl önemsediğimiz kısmı ise sosyal dönüşüm. İnsanlarımızın hayat kalitesini yükseltmek adına sosyal ve ekonomik projeler üretiyoruz. Bu anlamda YIL- MEK çok önemli bir misyon üstleniyor. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz.  Göreve geldiğimiz günden bu yana on binlerce insanımızı meslek sahibi yaparken, binlerce yeni kursiyeri her yıl kariyer sahibi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


ANNE ŞEFKATİYLE EĞİTİM
Eğitimin toplumların kalkınmasındaki en önemli unsur olduğu bilinciyle en büyük yatırımın çocuklar için yapılması gerektiğini belirten Başkan Edebali, “Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Bu seferberliğin altın anahtarı ise okul öncesi eğitimdir. Kültürümüzü ve medeniyetimizi temsil edecek, örf ve adetlerimizi sonraki kuşaklara taşıyacak bir nesle imza atmak için okul öncesi eğitim sınıflarımızın göstermiş olduğu çalışmalara özellikle önem veriyoruz. Bizler yerel yönetim olarak çocuklarımıza hak ettiği refah seviyesi yüksek bir gelecek hazırlarken, okul öncesi eğitim sınıflarımızla da doğru bir eğitim almaları için binlerce yavrumuzu anne şefkatiyle kendilerine yaklaşan öğretmenlerimizle yetiştiriyoruz. Kesintisiz eğitimin sürdüğü ve tamamı ücretsiz olan meslek edindirme kurslarımız ile okul öncesi eğitim sınıflarımıza tüm vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı davet ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık