solyanreklam
sagreklam

Yaşar Kemal Yürüyüş Ve Koşu Parkuru’na Yeni Çehre

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent halkının spor yapıp, oksijen depoladığı Seyhan Nehri kıyısına daha estetik bir görünüm kazandırıyor.

Yaşar Kemal Yürüyüş Ve Koşu Parkuru’na Yeni Çehre
  • 05 Şubat 2018, Pazartesi 19:11

Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru’na yeni çehre

Adana’nın dört bir yanını çiçek bahçesine dönüştüren, son 4 yılda kente 1 milyon 687 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Nehri’nin Yüreğir yakasındaki Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru’na yeni çehre kazandırmak için kolları sıvadı. Dilberler Sekisi’nin karşı kıyılarında, okaliptus ormanının hemen yanındaki 2,5 kilometrelik yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurunda dekoratif ışıklandırma, kaldırım düzenlemesi, zemin yenilemesi ve spor aletlerinin montaj çalışmaları başladı.

IŞIL IŞIL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda daha yeşil ve kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemelerine ağırlık veren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Seyhan Nehri kıyısında vatandaşların günün her saatinde keyifle sporu yapıp, oksijen depolayabilmesi amacıyla Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru’nda yenileme çalışmalarını yoğunlaştırdı. Deneyimli peyzaj mimarlarının gözetiminde çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, 2,5 kilometrelik parkurda dekoratif ışıklandırma direkleri monte edip, yürüyüş yollarına yeni agrega sererek iyileştirdi. Kondisyon arttırmak isteyen vatandaşlar için uygun yerlere spor aletlerinin montajına başlayan Büyükşehir ekipleri, diğer yandan kaldırım düzenlemelerine de start verdi.

AKŞAMLARI DA SPOR YAPILABİLECEK

Okaliptus ağaçlarından oluşan orman boyunca uzanan Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru, yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla Adanalıların akşam saatlerinde de güzel bir ortamda, gönül rahatlığıyla, güven içinde spor yapabileceği bir görünüme kavuşturulacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık