solyanreklam
sagreklam

Usta Şairlerin ve Aşıkların Sesleri Tarsus'tan Yükseldi

Usta Şairlerin ve Aşıkların Sesleri Tarsus'tan Yükseldi

Usta Şairlerin ve Aşıkların Sesleri Tarsus'tan Yükseldi
  • 10 Nisan 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan bu yl 16.s düzenlenen Uluslararas Karacaolan iir Akamlar Tarsus’ta balad. Karacaolan iir Akamlar’nda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizin etrafnn kan gölü olduu bir ortamda bizim milli benliimizi yeniden dirilterek bu ülkede bizden sonraki nesillere daha hür, bamsz ve müreffeh bir Türkiye brakmak kararllmz, sorumluluumuz var” dedi.

Tarsus Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekletirilen iir akamlarna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Tarsus Belediye Bakan evket Can, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, Mersin Ülkü Ocaklar Bakan Gökhan Demir, Çamlyayla Ülkü Ocaklar Bakan Recep Özdemir, Tarsus Ülkü Ocaklar Bakan Emre Bircan, Tüm Mersin Muhtarlar Dernei Bakan eref Bolat, meclis üyeleri, muhtarlar ve Tarsuslu vatandalar katld.

“Karacaolan’n ruhu bugün burada bizimle beraber”

Türkiye’nin kültür zenginlii açsndan bereketli topraklara, kadim bir geçmie sahip olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “Bu topraklar bereketli topraklar. Bereket dediimiz zaman sadece toprakta yetien ürünlerin bolluundan bahsetmiyoruz. Bu topraklar kadim topraklar. Tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar birçok medeniyete ev sahiplii yapm. Gerçekten bu medeniyetlerin tüm birikimlerini hala barnda bulunduran, airiyle, saz sanatçlaryla, âklaryla,  insanlaryla, insan yapsyla çok önemli topraklar. Karacaolan’n, Murat Çobanolu’nun, eref Talova’nn tüm airlerimizin, ozanlarmzn ruhu bugün burada bizimle beraber. Yllarca onlar bu topraklarda misafir ettik, dinledik, gönlümüzü coturduk, kalplerimizi birletirdik ve iir güzelliinde, hep birlikte onlara sahip çktk. Bugün de 16.sn düzenlediimiz iir akamlarnn ilkini yine Karacaolan’n yaad, yavuklusunu arad, ‘Emirler’den bir kz indi pnara’ derken, onun bulunduu bölgelerin havasn hep birlikte teneffüs ediyoruz” dedi.

“Bizler belediyecilii o bölgede yaayan insanlarn birlik ve beraberliini pekitirme sorumluluu olarak alglyoruz”

Türk milletinin geçmiten ald kültürü, deerleri, gelecee özümseyerek aktarmay, yeni nesilleri, geçmiin güzellikleri ile buluturmay kendisine iar edindiini belirten Bakan Kocamaz, “Bir Türk milliyetçisi Ozan’n yazd ‘Mihriban’ parçasn yine bölgemizin birbirine tamamen zt dünya görüüne sahip bir baka ozan besteleyebilmi ve milletimize mâl etmitir. Bunlar gerçekten ülke birlii, bütünlüü, açsndan önemlidir. Bizler belediyecilii sadece yol, altyap, park yapmak olarak alglamyoruz. Bizler belediyecilii o bölgede yaayan insanlarn birlik ve beraberliini pekitirme sorumluluu olarak alglyoruz. Geçmiten aldmz kültürümüzü hiçbir ekilde sekteye uratmadan gelecek nesillere ayn ahenkle, güzellikle aktarmak gayretini güdüyoruz ve bunu kendimize bir ibadet gibi alglyoruz. Dolaysyla daha yapacak çok iimiz var. Ülkemizin etrafnn kan gölü gibi olduu bir ortamda bizim milli benliimizi yeniden dirilterek bu ülkede bizden sonraki nesillere daha hür, bamsz ve müreffeh bir Türkiye brakmak kararllmz, sorumluluumuz var. Karacaolan iir akamlarnn airlerimize, ozanlarmza, Türk diline, Türk Dünyasna, Mersin’e ve Tüm Türkiye’ye hayrl olmasn diliyor, iir dolu bir akamda gönüllerimizin birlemesini, comasn temenni ediyorum” ifadelerini kulland.

Karacaolan iir akamlarnn yaplmasnda, geleneksel hale gelmesinde Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n çok büyük emekleri olduunu söyleyerek teekkürlerini ileten Tarsus Belediye Bakan evket Can, “Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a ükranlarm sunuyorum. Fuzuli’nin, Körolu’nun, Pir Sultan Abdal’n, Ak Veysel’in sazlarna, sözlerine, Ahmet Arvasi’nin, Ziya Gökalp’in, Mehmet Akif’in, ‘Ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana’nn ruhlarna ev sahiplii yapan cennet vatanmzn yetitirdii ender kiiliklerden biride Karacaolan’dr. Karacaolan milli kültürümüzün ekil almasnda, halk kültürünün ne kadar önemli olduunun unutulmaz iirleri ile belleimize kazm, zengin kültürümüz içerisinde baköeye oturmay hak etmi bir halk ozanmzdr. Göçebe yaamn vazgeçilmez bir parças olan doa, onun iirinin balca temalarndan biridir. Yaad, gezip gördüü yörelerin doasn görkemli bir biçimde dile getirir. Dost, karde bildii sevgilisi ile e gördüü iç içe yaad doa onun için sadece mekân olmaktan ötedir. iirinin baka bir önemli temas akn var oluu. lk kez onun iirinde sevgililerin isimleri söylenir. Sevgi, ak, bar, kardelik dolu iir günleri diliyorum” ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan yörenin airlerinden Rütü Aydn, Murat Arc, Mustafa Türkücü, Halit Bilen, Mustafa Doan, Sabahattin Özkan, Mine Bahçeci, Mehmet Doan, Abdullah Cokun, Mustafa Keli, Halil Aksoy, Nuran Ataç, Ümran Yldrm, Yurtta ahbaz, Deniz Nas mahlasyla Süheyla Ergüler, Remziye Çelik ve Mehmet Örsel dinleyenlere iir ziyafeti yaatt.

Daha sonra ellerinde sazlar ile sahne alan yörenin âklarndan Cumali Efe, Necmettin Eser (Ak Mahrumi), Bayram Sandal ve Mehmet Ata Eriik Mersinlilere keyifli bir akam yaatt.

Gecenin sonunda Mersin Büyükehir belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan airlere ve âklara ödül takdim edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık