solyanreklam
sagreklam

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali Sona Erdi!

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali, St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşen ödül töreniyle...

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali Sona Erdi!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

101 Ülkeden 1470 Film KısaKes’te!
Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali dünyanın dört bir yanındaki genç sanatçılar için yine genç sanatçı ve sanatseverler tarafından organize edilen; gençlerin problemlerini, zevklerini, umutlarını, hayallerini,geleceğe dair endişe ve planlarını; kısacası kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri ilk ve tek kısa film festivalidir.

Beşiktaş Belediyesi desteğiyle, 27-30 Eylül tarihlerinde ikincisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali 101 ülkeden 1470 film başvurusuyla bir rekora imza attı.

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali, uluslararası sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları; atölyeler, özel tematik açık hava gösterimleri, söyleşiler, tanışma etkinlikleriyle Ortaköy Yetimhanesi’nde bir araya getirdi. Festival, 30 Eylül akşamı St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşen ödül töreniyle son buldu.

Ödül töreninde öğrenci filmleri arasından seçilen en iyi kısa filmler ile göç temalı “Pitching” kategorisinde projeleri desteklenen yarışmacılar sürpriz ödüllere sahip oldu. En iyi öğrenci kısa filmini Vecdi Sayar, Farid Eslam, Ayşe Ünal ve Theron Patterson gibi isimlerden oluşan jüri belirlerken, Pitching kategorisinde ise yarışmacılar yapım desteği kazanmak için projelerini Yapımcı Zeynep Atakan, NYU öğretim üyesi Selçuk Şirin, Yönetmen Hakan Algül ve BAUMUS kurucu direktörü Ulaş Sunata’ya sundu.

Festival kapsamında Harika Uygur oyunculuk, Derviş Zaim yönetmenlik, MayAna Creatives animasyon, Nesra Gürbüz yapımcılık, Istanbul Post Production ise çekim sonrası yapım alanında atölyeler gerçekleştirdi. İzleyiciler, festivale katılıp seçkiye giren filmlerin yanı sıra, "Ustalardan Kısa’lar" ve "Gece Yarısı Korku Kısaları" gösterimlerinde farklı kısa filmlerle buluştu. Festivalin sürpriz konuğu ise Mersin’de kurduğu "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu" ile tanıdığımız ve "Bez Bebek" isimli filmi ile uluslararası ödüllere layık görülen Ümmiye Koçak oldu. Ayrıca festival süresince Can Bonomo’nun kişisel sergisi Ortaköy Yetimhanesi'nde sanatseverler ile buluştu.

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali, 30 Eylül Cuma günü St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşen kapanış kokteyli ve ödül töreniyle sona erdi. Törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

5 Dakikada Beşiktaş Kısa Film Yarışması Kazananları İçin Tıklayınız.

Ünivizyon Yarışması Kazananları İçin Tıklayınız.

Detaylı Bilgi İçin: www.kisakes.org

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık