solyanreklam
sagreklam

Üç Kız Kardeş Fulya Sanat’ta...

Beşiktaş Belediyesi, Anton Çehov’un muhteşem eseri ‘’ Üç Kız Kardeş’’ oyununun galasına ev...

Üç Kız Kardeş Fulya Sanat’ta...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Beşiktaş Belediyesi, Anton Çehov’un efsane oyunu, Hayal Perdesi ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı “Üç Kız Kardeş ”in galasına ev sahipliği yaptı. Sanatseverlerin büyük bir heyecanla beklediği oyunun gala gecesinde aynı zamanda Fulya Sanat’ın faaliyete geçtiği günden bu yana ihtiyaç duyduğu; otoparktan sanat merkezine içeriden giriş bağlantısının açılışı da yapıldı. Geceye, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, çok sayıda sanatçı, oyuncu ve vatandaşlar katıldı.



Dünyaca ünlü Avignon Off Festivali'nden övgülerle dönen oyunun başrollerini, ödüllü oyuncular Özge Özder, Selin İşcan ve genç kuşağın dikkat çeken isimlerinden Tuba Karabey paylaşıyor.

Ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun Türkçe’ye çevirdiği, Tiyatro Hayal Perdesi ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı “Üç Kız Kardeş”, ödüllü Makedon Yönetmen Aleksandar Popovski tarafından sahneye konuyor... Oyunun dramaturjisi Dubravko Mihanovic, sahne tasarımı Sven Jonke, müzikleri Barış Manisa, kostüm tasarımı Taciser Sevinç ve ışık tasarımı Mustafa Dinç’e ait.

Oyunun konusu ise kısaca şöyle: Üç kız sınırda beklemektedir. Amaçları; savaştan kaçarak daha iyi bir hayat için yoksunlukları ve tehlikeleri geride bırakıp Doğu’dan Batı’ya gitmektir... Daha güvenli ve daha zengin bir dünya vaat eden Avrupa’ya gitmek için beklerken bir yandan da rollerini çalışırlar. Aslında kızlar Avrupa’ya gitmek isteyen oyunculardır ve gidecekleri yerde Üç Kız Kardeş'i oynamayı planlamaktadırlar. Böylece Üç Kız Kardeş Maşa, Olga ve İrina’nın ortaya çıkmasıyla izleyici, oyunun içinde oyunun olduğu, rolle gerçeğin iç içe geçtiği bir dünyaya sürüklenir.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık