solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ’DAN KARADENİZLİLERE DESTEK SÖZÜ

TÜRKYILMAZ’DAN KARADENİZLİLERE DESTEK SÖZÜ

TÜRKYILMAZ’DAN KARADENİZLİLERE DESTEK SÖZÜ
  • 23 Ocak 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 4.’sünü düzenlediği Hamsi ve Horon Festivaline katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yazın düzenlenecek Yayla Şenliklerine belediye olarak destek olma sözü verdi.

Mudanya Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Mudanya Belediyesi destekleriyle bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği Hamsi ve Horon Festivali Güzelyalı Mahallesi Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. 1 ton hamsinin ikram edildiği festivale Başbakan eski Yardımcısı, Dış İşleri eski Bakanı ve Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Karadenizli katıldı. Mudanya Karadenizliler Derneği Başkanı Engin Tokgöz, etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları vererek, Mudanya Belediyesi ile festivalin sponsor firmalarının yetkililerine teşekkür etti.  Temmuz ayında Yayla Şenliği düzenlemek istediklerini belirten Tokgöz, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan destek istedi.
TÜRKYILMAZ’DAN DESTEK SÖZÜ
Her kesimden insanların yaşamlarını sürdürdüğü Mudanya’da kardeşçe yaşamayı, paylaşmayı ve eğlenmeyi amaçladıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Karadenizliler Derneği’nin Yayla Şenliği düzenleme talebine de olumlu yanıt vererek destek olacaklarını söyledi.  Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Türkyılmaz, düzenlenen bu tür etkinliklerin barışa ve kardeşliğe yaptığı katkının önemine de değindi. 
BARIŞA VE KARDEŞLİĞE KARADENİZ DESTEĞİ
Festivalin açılışında konuşan ve Karadenizli olan Murat Karayalçın, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği’nin (KÖK) beş yıldır genel başkanlığını yaptığını da hatırlatan Karayalçın, “Karadeniz’in özelliklerini anlatmaya gerek yok. Trabzon ekmeği, hamsi, horon bizim yöremizin en büyük özellikleridir” dedi. Barışa ve Kardeşliğe Karadenizliler kadar katkı koyan başka bir kesimin olmadığını belirten Karayalçın, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da Karadenizliler olarak bu kentin kimliği olarak nitelendirilen bu anlayışa katkı koymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Festival kapsamında sahne alan sanatçılar tarafından Karadeniz Bölgesi’ne özgü parçalar seslendirildi. Kemençe eşliğinde horon eden Karadenizliler, daha sonra hamsi ve yöresel lezzetlerin tadına baktılar. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık