solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ; “MUDANYA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

TÜRKYILMAZ; “MUDANYA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

TÜRKYILMAZ; “MUDANYA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
  • 27 Ocak 2015, Salı 0:00

        

Mudanya Kent Konseyi ve mahalle muhtarlıklarının işbirliğiyle başlatılan mahalle meclis üyelerinin belirlenmesine Tirilye’de devam edildi. Seçimlerde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeyi birlikte yönetme konusundaki sözlerini, oluşturulacak mahalle meclisleriyle hayata geçireceklerini söyledi.

Mudanya Kent Konseyi ve mahalle muhtarlıkları işbirliğiyle mahalle meclis üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara hız verildi.  Halitpaşa Mahallesi’nden sonra Tirilye’de de mahalle meclisi oluşturuldu. Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimde 24 kişi aday oldu. Seçimde 236 oy kullanıldı. Yüzde 30 kadın, yüzde 20 genç, yüzde 5 engelli kotası dikkate alınarak oluşturulan mahalle meclisi şu isimlerden oluştu: Cafer Kuru, Fatma Çıtak, İnci Toplak, Müzeyyen Mersin, Nilgün Sözen, Ömrüm Beyhan, Suat Çalım, Nazmi Alemdar, Mustafa Girgin, Hasan Beceren, Mitat Sevinç, Murat Ertan, Hilmi Ayan, Tuncay İnce, Gökhan İnce, Yücel Oruk, Mustafa Geniş, Hasan Ocak, İbrahim Türel ve  A. Merih Albayrak.
“ELELE VEREREK TİRİLYE’Yİ EN İYİ KONUMA GETİRECEĞİZ”
Kent Konseyi tarafından Tirilye Mahallesi’nde yapılan seçimlerde belirlenen isimlerini kutlayan Tirilye Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, “Mahallemizdeki sorun ve sıkıntılar Mudanya Kent Konseyi Mahalle Meclis üyelerimiz tarafından başta Mudanya Belediyemize olmak üzere diğer yetkili kurumlara anında ulaştırılması ve çözüm yollarının bulunması noktasında oldukça yararlı olacaktır” dedi. Bugüne kadar böyle bir çalışmanın yapılmadığına dikkat çeken Alkız, “Bu nedenle de yetkilileri buradan bir kez daha kutluyorum.  Mudanya Belediyesi, Mudanya Kent Konseyi ve Tirilye Mahallesi halkı olarak elele vererek Tirilyeyi çok daha güzel yerlere getirecek ve sorun ve sıkıntıları çözülmüş bir Tirilye yaratacağımıza inanıyorum”dedi.
MUDANYADA İLK KEZ UYGULANIYOR
Mudanya ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen bu tür bir aktivitenin ilçe ve ilçe halkı adına memnunluk verici olduğunu dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu çalışmayla ilçede yine bir ilkin gerçekleştirildiğini belirtti. İlçe halkının da içinde bulunarak destek vereceği çok güzel çalışmaların ilçede gerçekleşeceğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bunun ilk örneğinin Halitpaşa Mahallesi’nde başarıyla uygulandığını, ikinci seçimin Tirilye Mahallesi’nde yapıldığını ifade etti. Mahalle meclislerinin belirlenmesinin demokratik bir seçimle vatandaşların kendi üyelerini kendilerinin, sandığa oy atarak belirlediğini vurguladı.
SÖZ VERDİK HALKIMIZLA PROJELERİMİZ BİR BİR UYGULANACAK
Söz verdiğikleri projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Türkyılmaz, “Daha önce söylemiştik, Mudanya’yı birlikte yöneteceğiz diye, bunun ilk adımı olan mahalle meclis üyelerinin belirlenmesi seçimleriydi bunu gerçekleştiriyoruz.   Göreve geldiğimizde ilçe halkının da içinde bulunarak destek vereceği çok güzel çalışmaların gerçekleşeceğini söylemiştik. Mahalle meclislerinin demokratik bir seçimle vatandaşların kendi üyelerini kendilerinin, sandığa oy atarak belirlemesi çok güzel. Elele vererek bölgelerimizin en iyi şekilde hizmet almasını ve kalkınmasını sağlayacağız” dedi. 
MUDANYA BELEDİYESİ HABER SERVİSİ

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık